«Σας ευχαριστώ για την στοργή σας» τόνισε ο πάπας Βενέδικτος, απευθυνόμενος στους πιστούς, που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για να ακούσουν το μήνυμά του.

Πρόκειται για την τελευταία λειτουργία και ευλογία «\’Αντζελους» της Κυριακής, πριν από την παραίτηση του ποντίφικα, που έχει ορισθεί για την ερχόμενη Πέμπτη.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου συνέρρευσαν, σήμερα, διακόσιες χιλιάδες καθολικοί πιστοί.

«Ο λόγος του Θεού, σε αυτή την περίοδο της ζωής, μου απευθύνεται ακόμη πιο έντονα . Ο Κύριος με καλεί να αφιερωθώ ακόμη περισσότερο στην προσευχή και στον πνευματικό στοχασμό», πρόσθεσε ο Γιόζεφ Ράτσιγκερ.

Ο γερμανός πάπας, υπογράμμισε, όμως, ότι «δεν θα εγκαταλείψει την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, αλλά θα την υπηρετήσει με τρόπο πιο κατάλληλο για την ηλικία και τις δυνάμεις του».

Την ερχόμενη Τετάρτη ο Ποντίφικας έχει ορίσει ένα ακόμη κήρυγμα στην πλατεία του Αγίου Πέτρου με τη συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων πιστών.

Το βράδυ της Πέμπτης 28 Φεβρουαρίου, αφού υπογράψει την παραίτησή του, θα αναχωρήσει για την θερινή του κατοικία, που βρίσκεται 30 χιλιόμετρα έξω από τη Ρώμη.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook