Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία συνεχίζοντας τη μελέτη για τους αθλητικούς χώρους και τις αθλητικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο νέο Δήμο Ηρακλείου, προκειμένου να διαπιστώσει την κατάστασή τους και να καταθέσει βελτιωτικές προτάσεις, επισκέφθηκε στο κολυμβητήριο Ηρακλείου τον πρόεδρο του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου κ. Κώστα Διαλυνά.

Την αντιπροσωπεία της παράταξης αποτελούσαν ο πρόεδρός της κ. Κώστας Βαρβεράκης, ο συντονιστής του Τμήματος Νέων κ. Γιάννης Χριστοφοράκης και ο γραμματέας του Τμήματος Νέων κ. Παύλος Χαρωνυκτάκης.

Έγινε ενημέρωση για τους χώρους που έχει υπό την εποπτεία της η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Στάδιο Ελευθερίας, Κολυμβητήριο Ηρακλείου, Γήπεδα Τένις και κλειστό Λίντο), ενώ για το κλειστό γυμναστήριο στα Δυο Αοράκια ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το ζήτημα για το ποιος φορέας θα αναλάβει εξολοκλήρου την ευθύνη της λειτουργίας του.

Ο πρόεδρος του ΕΑΚΗ εξήγησε τη σημασία που θα είχε, αν έστω το προπονητήριο στα Δυο Αοράκια μπορούσε να τεθεί σε λειτουργία για να εξυπηρετηθούν σωματεία και πολίτες, καθώς στο Λίντο εξυπηρετούνται 7 ομάδες μπάσκετ, με αποτέλεσμα οι συνθήκες για τους αθλητές να μην είναι οι καλύτερες και ακόμη να μην μπορεί να διατεθεί για μαζικό αθλητισμό.

Επίσης έγινε ενημέρωση για την κατάσταση που διέπει το κολυμβητήριο Ηρακλείου. Δυστυχώς η Ολυμπιακών προδιαγραφών, μοναδική πισίνα της πόλης, παραμένει κλειστή! Αιτία όπως είπε ο κ. Διαλυνάς, είναι ένα λογιστικό πρόβλημα που προέκυψε, καθώς το ελεγκτικό συνέδριο δεν εγκρίνει νέες δαπάνες αν δεν αποπληρωθούν πρώτα όλες οι προηγούμενες, κάτι που δεν ίσχυε παλαιότερα. Συμπλήρωσε πάντως ότι τις επόμενες εβδομάδες το πρόβλημα θα έχει λυθεί, καθώς δρομολογούνται θετικά οι σχετικές ρυθμίσεις.

Από την κουβέντα προέκυψε η ανάγκη οι αθλητικές εγκαταστάσεις να τροφοδοτούνται από εναλλακτικές πηγές ενέργειας και όχι από το δυσβάσταχτο οικονομικά, πετρέλαιο θέρμανσης, που αποτελεί τον βασικό οικονομικό βραχνά του ΕΑΚΗ!

Για το Στάδιο Ελευθερίας στην Χανιώπορτα τα πράγματα είναι μάλλον σε ευνοϊκότερη κατάσταση καθώς τα λειτουργικά έξοδα δεν είναι ιδιαίτερα υψηλά.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία επισήμανε όμως το πρόβλημα με τον φωτισμό στα γήπεδα μπάσκετ και βόλεϋ, τα οποία δεν φωτίζονται τις βραδυνές ώρες, παρά μονάχα όταν προπονούνται σωματεία, με συνέπεια οι δημότες να μην μπορούν να αθληθούν ή να ψυχαγωγηθούν εκείνες τις ώρες. Ο κ. Διαλυνάς δεσμεύτηκε για άμεση επίλυση του προβλήματος, το οποίο δεν έχει ιδιαίτερο οικονομικό κόστος.

Μετά το τέλος της συζήτησης έγινε επίσκεψη στους αθλητικούς χώρους, οι οποίοι παρά την δύσκολη οικονομικά συγκυρία, βρίσκονται σε αξιοπρεπή κατάσταση. Ειδικότερα η μικρή πισίνα εκμάθησης λειτουργεί κανονικά, αφού μετά τη στέγασή της, προστατεύεται από τις άσχημες καιρικές συνθήκες και απαιτεί μικρότερο κόστος για τη θέρμανσή της.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία θα πιέσει προς κάθε κατεύθυνση για την καλύτερη αξιοποίηση όλων των δημόσιων αθλητικών χώρων της πόλης μας προς όφελος όλων των δημοτών του νέου διευρυμένου Δήμου Ηρακλείου.