Δύο επιθέσεις καμικάζι στον ανατολικό τομέα του Αφγανιστάν την Κυριακή. Η πρώτη έγινε στο Τζαλαλαμπάντ, η δεύτερη στο Πούλι Αλάμ. Προκάλεσαν τουλάχιστον 3 θανάτους, βεβαίωσαν συγκλίνουσες πηγές, όπως αναμετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Στο Τζαλαλαμπάντ, την μεγάλη πόλη του ανατολικού Αφγανιστάν κοντά στην πακιστανική μεθόριο, ο καμικάζι ενεργοποίησε πολύ νωρίς το πρωΐ τα εκρηκτικά του μπροστά από την τοπική Ασφάλεια–σκοτώνοντας δύο μέλη του προσωπικού της και τραυματίζοντας τρία, όπως ενημέρωσε η Ασφάλεια.

Στην περιφέρεια Λογκάρ (παρακείμενη σεαυτήν της Καμπούλ) και συγκεκριμένα στο Πούλι Αλάμ, άλλος καμικάζι επιτέθηκε στην αρχή του πρωΐνού με στόχο τον αστυνομικό σταθμό.

Σκότωσε ενεργοποιώντας τα εκρηκτικά του έναν αστυνομικό, τραυμάτισε άλλους δύο, σύμφωνα με την τοπική αυτοδιοίκηση. Μάλιστα, οι ταλιμπάν ανέλαβαν ευθύνη.

Πάντως ο ΟΗΕ σε υπόμνημά του ανέφερε σήμερα ότι το 2012 έγιναν λιγότερες επιθέσεις αυτοκτονίας κυρίως στους νότιο και ανατολικό τομείς στο Αφγανιστάν, συγκριτικά με το αμέσως προηγούμενο έτος.

Αλλά και στο Βορρά, στην Κουντούζ, την οχυρή θέση των ταλιμπάν, φέτος στις 24 Ιανουαρίου, 10 αστυνομικοί σκοτώθηκαν, 18 τραυματίστηκαν από άλλην επίθεση αυτοκτονίας.

Στα όρια της διπλωματικής συνοικίας στην Καμπούλ οι διωκτικές αρχές σκότωσαν, σήμερα, δύο καμικάζι, οι οποίοι επέβαιναν σε ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα. Τούτο ανακοίνωσε η αστυνομία Καμπούλ αλλά και βεβαίωσαν πολλοί μάρτυρες στον απεσταλμένο του Γαλλικού πρακτορείου.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook