Δεύτερο κρούσμα με κρέας αλόγου ανακοινώθηκε στη Σλοβενία. Πρόκειται για τορτελίνια, με την επωνυμία\” Tortellini Spar gourmet\”, που αποσύρθηκαν από τα ράφια των καταστημάτων λιανικής πώλησης.

Εξαπλώνεται το διατροφικό σκάνδαλο με το κρέας αλόγου στη Σλοβενία, έπειτα από το δεύτερο \”κρούσμα\” που σημειώθηκε στη χώρα, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων και Προστασίας των Καταναλωτών.

Πρόκειται για τορτελίνια, με την επωνυμία\” Tortellini Spar gourmet\”, που αποσύρθηκαν από τα ράφια των καταστημάτων λιανικής πώλησης, διότι περιείχαν κρέας αλόγου και όχι βόειο κρέας, όπως αναγραφόταν στην ετικέτα του προϊόντος.

Το εθνικό ινστιτούτο κτηνιατρικής στη Λιουμπλιάνα έκανε ελέγχους και σε άλλα 28 προϊόντα τροφίμων, τα οποία κυκλοφορούσαν στην αγορά με σήμανση \”βόειο κρέας\”, τα οποία, όπως αποδείχθηκε, ήταν ασφαλή για κατανάλωση.

Την περασμένη εβδομάδα, οι σλοβενικές αρχές εντόπισαν προϊόντα με κρέας αλόγου στη χώρα, κατεψυγμένα λαζάνια που κυκλοφόρησαν στην αγορά από την εταιρεία Comigel-Tavola του Λουξεμβούργου. Τα κατεψυγμένα προϊόντα αποσύρθηκαν από την αγορά και η υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων συνεχίζει τους ελέγχους σε προϊόντα που πωλούνται σε καταστήματα λιανικής πώλησης.

Με στόχο τη θέσπιση αυστηρών κανόνων για την αναγραφή λεπτομερών και εξειδικευμένων στοιχείων στις ετικέτες τροφίμων και την επιβολή υψηλών προστίμων σε όσους δεν τηρήσουν τις προδιαγραφές για τα στοιχεία κρέατος συναντώνται στο μεταξύ σήμερα Δευτέρα στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Γεωργίας,

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook