«Εάν δεν είχα ανατραπεί, η σημερινή κατάσταση θα είχε αποτραπεί», σημείωσε για μια ακόμη φορά ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την παρουσίαση του βιβλίου για την κυβέρνηση της περιόδου \’90 – 93.

Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή που εκφράστηκε με δυνατό χειροκρότημα ήταν όταν ο πρώην Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους νέους σημείωσε:

\”Να το θυμάστε, κάθε εποχή έχει τις δικές της μάχες, τα δικά της μέτωπα. Μην προσπαθείτε να αναβιώσετε φαντασιακά τους αγώνες του παρελθόντος. Η ιστορία δεν ξαναγράφεται. Δεν υπάρχει ούτε δεύτερος, ούτε τρίτος γύρος. Όποιο μετερίζι και αν διαλέξετε, φροντίστε να είναι το δικό σας και όχι δανεικό\”.

Ο Κ. Μητσοτάκης έκλεισε την ομιλία του με τα λόγια του εθνικού μας ποιητή, Κωστή Παλαμά :

«χρωστάμε εις όσους ήρθαν
πέρασαν, θα ρθούνε, θα περάσουν
κριτές θα μας δικάσουν
οι αγέννητοι. Οι νεκροί».

Δείτε εδώ σε μορφή pdf ολόκληρη την ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού

Το βιβλίο του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης με τίτλο : «Μπροστά από την εποχή της. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας 1990-1993», το οποίο έχει επιμεληθεί ο πρώην υπουργός Ιωάννης Παλαιοκρασσάς, παρουσιάστηκε, στο «Θέατρον» Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Πρόκειται για μία έκδοση που επιχειρεί να καταγράψει το έργο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας την περίοδο 1990-1993, «με την ελπίδα ότι η εμπειρία εκείνης της εποχής μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο βοήθημα σε αυτούς που έχουν σήμερα την ευθύνη να βγάλουν τον τόπο από την κρίση» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στον πρόλογο ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Για το βιβλίο μίλησαν

– Ο πρώην υπουργός Ιωάννης Παλαιοκρασάς

– Ο Νίκος Μαραντζίδης αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας,

– Ο Γιώργος Παγουλάτος, καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομικής Ιστορίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και

– Ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος, Επίκουρος καθηγητής Σύγχρονης Πολιτικής Ιστορίας στο ΤΕΙ Καλαμάτας εκ μέρους του εκδοτικού οίκου Εστία

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Πάσχος Μανδραβέλης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook