Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, σε συνεργασία με το Κέντρο Γκαίτε Χανίων, διοργανώνουν εκδήλωση – αφιέρωμα για τα 70 χρόνια από το θάνατο του Ποιητή Κωστή Παλαμά, την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Η εκδήλωση θα έχει 2 μέρη.

Στο πρώτο μέρος η φιλόλογος Βαρβάρα Περράκη θα παρουσιάσει το βιβλίο της Μαρινέλλας Βλαχάκη, «Μουτζουρωτής Χαρτιών», αφήγημα βασισμένο στις παιδικές αναμνήσεις του Κωστή Παλαμά.

Το βιβλίο εκδόθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Κέντρο Γκαίτε Χανίων με στόχο να πάει σε όλα τα Σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας, Δημοτικά και Γυμνάσια. Όπως γράφει ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, στο εισαγωγικό σημείωμα, «Η έκδοση του αφηγήματος… πραγματοποιήθηκε με σκοπό να αποτελέσει μια ιδιαίτερα «όμορφη αφορμή» για τη γνωριμία των μαθητών των Σχολείων μας, με μια από τις σημαντικότερες μορφές των Ελληνικών Γραμμάτων… Ένα βιβλίο – εργαλείο στα χέρια των εκπαιδευτικών μας για να φέρουν τα παιδιά μας κοντά στον Δημιουργό εκείνον, που μέσα από το έργο του ανέδειξε τις έννοιες της Πατρίδας, της Ελευθερίας, της Γλώσσας, σε δύσκολες εποχές για τη νεότερη Ελλάδα.»

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί η θεατρική απόδοση του αφηγήματος, με τη Μαρινέλλα Βλαχάκη, σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη και Μουσική Σύνθεση – Τραγούδι από τον Λεωνίδα Μαριδάκη.
Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων προτίθεται να διοργανώσει θεατρικές παραστάσεις του έργου, σε συνεργασία με τους Δήμους της Π.Ε.

Την εκδήλωση της Πέμπτης θα συντονίζει η Κατερίνα Ζομπανάκη, Προϊσταμένη του Τμήματος Δια Βίου Μάθησης, Παιδείας και Απασχόλησης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook