Παρουσιάστηκε στο Ρέθυμνο, σε ειδική εκδήλωση, στην αίθουσα συνεδρίων του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013, το νέο πρόγραμμα «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για την στήριξη της γυναίκειας απασχόλησης µέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Στόχος του προγράμματος είναι η τόνωση της απασχόλησης, δημιουργώντας πρόσθετες δυνατότητες πρόσβασης στην αγορά εργασίας των απειλούμενων από την ανεργία γυναικών, των ανέργων – αιτούντων εργασία και των ανενεργών γυναικών.

Το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα ελκυστικό, αφού, μεταξύ των άλλων καλύπτει για διάστημα 18 μηνών ποσοστό 100% των λειτουργικών δαπανών μιας νέας επιχείρησης μέχρι του ποσού των 20.000 ευρώ.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι γυναίκες 18 – 64 ετών άνεργες ή απειλούμενες από την ανεργία Το ποσοστό Δημόσιας Χρηματοδότησης ανέρχεται στο 100% του συνολικού προϋπολογισμού.

Η εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Ρεθύμνης σε συνεργασία με την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΡΗΤΗΣ, εταίρο του ΕΦΕΠΑΕ, φορέα υλοποίησης του προγράμματος.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από την κα Άννα Χατζάκη, στέλεχος της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Γιακουμάκης, μεταξύ των άλλων, ανέφερε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να αποτελέσει μια λύση στο πρόβλημα άντλησης κεφαλαίων κίνησης για τις γυναίκες που διαθέτουν συγκροτημένα σχέδια και είναι σε θέση να αποδείξουν ότι μπορούν να δημιουργήσουν μια βιώσιμη επιχείρηση.

Τόνισε, επίσης, το ενδιαφέρον του Επιμελητηρίου για την υποστήριξη των νέων επιχειρηματιών στα πρώτα, δύσκολα, βήματά τους, και την θέληση της διοίκησής του για υποστήριξή τους στην προσπάθεια ανάπτυξης της επιχειρηματικότητάς τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook