Εισαγγελείς της Φρανκφούρτης ανακοίνωσαν σήμερα ότι διεξάγουν έρευνα σε βάρος δύο εταιρειών που εδρεύουν στο Αμβούργο και στη Φρανκφούρτη λόγω της υποψίας ότι ενέχονται σε μια επενδυτική απάτη τύπου 'πυραμίδας' ύψους εκατομμυρίων ευρώ.

Περίπου 1.200 ερευνητές έκαναν απροειδοποίητες έρευνες σε γραφεία στα ομόσπονδα κρατίδια της Έσσης, της Βαυαρίας και του Αμβούργου και έξι ύποπτοι συνελήφθησαν, σύμφωνα με μια ανακοίνωση της εισαγγελίας. Έρευνα διεξάγεται σε βάρος 50 ανθρώπων, πρόσθεσε η εισαγγελία.

Η εισαγγελία απέφυγε να κατονομάσει συγκεκριμένα τις επιχειρήσεις αυτές ή τους υπόπτους.

Σύμφωνα με πρόσωπο το οποίο είναι ενήμερο για την πορεία της έρευνας, η μία από τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στο επίκεντρό της είναι η εταιρεία ακινήτων Deutsche S&K Sachwert AG κι η άλλη είναι η United Investors Treuhand, η οποία εδρεύει στο Αμβούργο.

Η S&K και η United Investors Treuhand δεν απάντησαν στο αίτημα δημοσιογράφων του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς να κάνουν κάποιο σχόλιο.

Σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο, το επίδικο είναι η απόκτηση με απάτη των κεφαλαίων επενδυτών στο πλαίσιο μιας «επενδυτικής απάτης τύπου χιονόμπαλας», είπε εισαγγελικός λειτουργός της Φρανκφούρτης, χρησιμοποιώντας τον διαδεδομένο όρο της Γερμανίας για τις απάτες τύπου πυραμίδας.

Τα κεφάλαια χρησιμοποιήθηκαν για να υποστηριχθεί ένας «ακραία υπερβολικός τρόπος ζωής» από μέρους των κατηγορουμένων, σύμφωνα με τις εισαγγελικές πηγές. Τα κεφάλαια των επενδυτών μεταφέρονταν σε εταιρείες που έλεγχαν οι κατηγορούμενοι και κατόπιν σε μέλη των οικογενειών τους


news247.gr