Ο Αστέρας Τρίπολης σε σχέση με τον αγώνα πρωταθλήματος, που είχε γίνει ένα μήνα ακριβώς πριν στα Περιβόλια, ζορίστηκε αρκετά απέναντι στον Πλατανιά αλλά πήρε νίκη-πρόκρισης με 2-1.

Η χανιώτικη ομάδα παρά την ήττα της κέρδισε το χειροκρότημα των φιλάθλων που βρέθηκαν στο γήπεδο και οι οποίοι αναγνώρισαν τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλλαν οι παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη κόντρα σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Super League.

Με 8 νέα πρόσωπα σε σχέση με τον αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην ΑΕΚ παρέταξε την ομάδα του ο Μακεδόνας τεχνικός.


Λαζαρίδης, Αργυρόπουλος, Ποτουρίδης, Δέντσας, Μιρτσέτα, Γιακουμάκης, Τσιντί και ο Λαμπάρθε -στην πρώτη του συμμετοχή με τη φανέλα του Πλατανιά- αποτέλεσαν τα νέα πρόσωπα για τους \”ερυθρόλευκους\”.

Από την άλλη ο Σάκης Τσιώλης έκανε και αυτός τις αλλαγές του μετά τον αγώνα με τον Λεβαδειακό, αφού στο αρχικό σχήμα βρέθηκαν οι Μπαντής, Σέτι, Κοντοές, Φραγκουλάκης, Φορμίκα και Λένσε.

Η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στον Αστέρα με τον Ράγιος να απειλεί και τον Λαζαρίδη να σώζει. Με κινητήριο \”μοχλό\” τον Τέτε ο Πλατανιάς δημιούργησε αρκετά ρήγματα από την αριστερή πλευρά της άμυνας των Αρκάδων αξιοποιώντας κατάλληλα τις προωθήσεις του Αργυρόπουλου. Σε μια από αυτές στο 16\’ ο πρώην ακραίος αμυντικός των φιλοξενούμενων έβγαλε ιδανική σέντρα για τον Μιρτσέτα που σκόραρε με κεφαλιά για το 1-0. Έχοντας τον… αέρα του γκολ η χανιώτικη ομάδα έψαξε και το 2-0, αλλά αυτό δεν ήρθε με τον Γιακουμάκη στο 19\’.

Ο Αστέρας από την άλλη δημιούργησε αρκετά προβλήματα με μπαλιές στην πλάτη της άμυνας, αλλά ο Ντε Μπλάσις στο 20\’ και ο Λένσε στο 22\’ δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Το γκολ της ισοφάρισης τελικά ήρθε στο 31\’ με την κεφαλιά του Μπαρτολίνι. ΟΙ Αρκάδες συνέχισαν να απειλούν αλλά δεν είχαν ευτυχή κατάληξη οι προσπάθειες των Ντε Μπλάσις και Τσαμπούρη (43\’).

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αρκετά, με τις φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες να είναι λιγοστές. Ο Τέτε δεν μπόρεσε να βοηθήσει όπως στο πρώτο ημίχρονο και δικαιολογημένα αντικαταστάθηκε από τον Αναστασιάδη, που έβαλε στη θέση του τον Στόλερ. 

Στο 71\’ χάθηκε η σημαντικότερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους όταν από τη σέντρα του Αργυρόπουλου, η μπάλα πέρασε από Μιρτσέτα, Τσαμπούρη αλλά ο Γιακουμάκης δεν μπόρεσε να τη βρει και να τη στείλει στα δίχτυα. 

Τελικά στο 89\’ ο Ναβάρο \”τρύπωσε\” στην άμυνα του Πλατανιά και πλάσαρε σωστά τον Λαζαρίδη για το τελικό 1-2.

Το φιλμ του αγώνα

4\’ Σουτ του Ράγιος ο Λαζαρίδης αποκρούει σε κόρνερ.
7\’ Φάουλ του Μιρτσέτα, ο Κοντοές δεν μπορεί να απομακρύνει αλλά ο Τέτε σουτάρει ψηλά άουτ.
16\’ ΓΚΟΛ: Ο Τέτε έκανε τη μπαλιά στον Αργυρόπουλο, που πριν βγει η μπάλα άουτ σέντραρε ιδανικά για τον Μιρτσέτα, που με κεφαλιά ανοίγει το σκορ (1-0).
19\’ Ο Τέτε ανοίγει για τον Λαμπάρθε, που σεντράρει για τον Γιακουμάκη, η κεφαλιά του οποίο καταλήγει άουτ.
20\’ Μπαλιά του Σέτι στον Ντε Μπλάσις που σουτάρει άουτ.
22\’ Από κεφαλιά του Κοντοέ ο Λένσε κερδίζει στο σπριντ τον Αγκιλέρα και μπαίνει στην περιοχή, αλλά καθυστερεί να τελειώσει την φάση και όταν σουτάρει η μπάλα από κόντρα στον Αργυρόπουλο καταλήγει στα χέρια του Λαζαρίδη.
30\’ Σέντρα του Τέτε ο Τσιντί δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά.
30\’ Κόρνερ του Φραγκουλάκη ο Λαζαρίδης δεν κάνει καλή έξοδο αλλά διορθώνει το λάθος του με την απόκρουση στο πλασέ του Λένσε.
31\’ ΓΚΟΛ: Σέντρα του Φορμίκα ο Μπαρτολίνι πιο ψηλά απ\’ όλους με κεφαλιά στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.
34\’ Σέντρα του Τσαμπούρη κεφαλιά του Ντε Μπλάσις άουτ.
43\’ Ο Κοντοές σέντραρε, ο Μιρτσέτα γλίστρησε και ο Λαζαρίδης απέκρουσε το σουτ του Τσαμπούρη.
52\’ Μακρινό σουτ του Τέτε περνάει άουτ.
58\’ Επικίνδυνη μπαλιά του Σέτι ο Λαζαρίδης βγαίνει αρκετά έξω από την εστία του και σώζει μπροστά από τον Λένσε.
60\’ Σέντρα του Φορμίκα, ο Ράγιος κερδίζει την κόντρα από τον Δημήτρη, αλλά το πλασέ του ήταν αδύναμο, με τον Λαζαρίδη να μπλοκάρει.
71\’ Μεγάλη ευκαιρία για τον Πλατανιά. Ο Αργυρόπουλος σεντράρει η μπάλα περνάει από τον Μιρτσέτα, ο Τσαμπούρης \”πιάνει\” αέρα αλλά ο Γιακουμάκης δεν μπορεί να βρει τη μπάλα και να τη στείλει στα δίχτυα.
89\’ ΓΚΟΛ: Εξαιρετική μπαλιά του Ντε Μπλάσις στην πλάτη της άμυνας, ο Ναβάρο πλασάρει σωστά για το 1-2.

Πλατανιάς (Άγγελος Αναστασιάδης): Λαζαρίδης, Αργυρόπουλος, Αγκιλέρα, Ποτουρίδης, Κουρτεσιώτης (46\’ Δημήτρης), Δέντσας, Μιρτσέτα, Τέτε (62\’ Στόλερ), Λαμπάρθε (67\’ Ναζλίδης), Τσιντί, Γιακουμάκης.

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Σανκαρέ, Μπαρτολίνι, Τσαμπούρης, Σέτι, Κοντοές (53\’ λ.τρ. Κάφα), Φραγκουλάκης (63\’ Ναβάρο), Ράγιος, Ντε Μπλάσις, Φορμίκα, Λένσε (74\’ Πιπίνης).

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook