Στην Προανακριτική Επιτροπή, που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου σχετικά με τη «λίστα Λαγκάρντ» κατέθεσαν οι δύο πρώην συνεργάτιδες του κυρίες Δήμα και Κιουλταλίδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο μάρτυρες ανέφεραν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για τη «λίστα Λαγκάρντ» ούτε ήταν παρούσες στην παράδοση του πρωτότυπου cd με τα ονόματα των Ελλήνων μεγαλοκαταθετών, που είχε σταλεί στο υπουργείο Οικονομικών από την ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι.

Σημειώνεται ότι στην κατάθεσή της στην Προανακριτική Επιτροπή, η πρώην ιδιαιτέρα του κ. Παπακωνσταντίνου, Χρύσα Χατζή φέρεται να είπε ότι, αν θυμάται καλά, πρέπει να ήταν παρούσα η υπάλληλος του γραφείου, κ. Δήμα. Κάτι όμως που διέψευσε σήμερα η ίδια η κ. Δήμα.

Το απόγευμα, η Προανακριτική Επιτροπή θα συνεχίσει τις εργασίες της, με την κατάθεση του διευθυντή του ΣΔΟΕ, Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος διερευνά φορολογικά τους καταθέτες που υπάρχουν στη «λίστα Λαγκάρντ».

Στο μεταξύ, μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος των δημοσιογράφων Κώστα Βαξεβάνη και Ιωάννη Συμεωνίδη κατέθεσε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Στη μηνυτήρια αναφορά του, ο κ. Μαρκογιαννάκης κάνει λόγο για σειρά δημοσιευμάτων σε βάρος του, τόσο από το περιοδικό «HOT DOC», όσο και από την ιστοσελίδα «Το κουτί της Πανδώρας», που θίγουν- όπως υποστηρίζει- την τιμή και υπόληψή του ως πολιτικού και προσωπικότητας.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook