Του έβαλαν χειροπέδες και τον έδεσαν στο προφυλακτήρα μιας αστυνομικής κλούβας και το έσυραν μέχρι το αστυνομικό τμήμα.

Ο λόγος για τον 27χρονο Mido Macia, οδηγό ταξί, μετανάστη από τη Μοζαμβίκη, ο οποίος διαπομπεύτηκε δημοσίως και υπέστη θανατηφόρα τραύματα στο Johannesburg της Νοτίου Αφρικής.

Αφορμή για τη δολοφονία του 27χρονου ήταν παρεμπόδιση της κυκλοφορίας με όχημα του.

Ένα βίντεο ντοκουμέντο ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα Daily Sun, που "ανέβασε" και το επίμαχο βίντεο στην ιστοσελίδα της.

Σε αυτό βλέπουμε τον νεαρό μετανάστη να να εκλιπαρεί για τη ζωή του, ενώ κάποιοι άλλοι αστυνομικοί απαθανατίζουν το έγκλημα με το κινητό τους τηλέφωνο.
"Οι εικόνες του συμβάντος είναι τρομακτικές, ενοχλητικές και απαράδεκτες. Κανένα ανθρώπινο ον δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με αυτόν τον τρόπο", δήλωσε ο Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Jacob Zuma.

Τουλάχιστον τρεις αστυνομικοί συμμετείχαν στο περιστατικό. Ο Macia βρέθηκε νεκρός σε ένα κελί της αστυνομίας του Daveyton καθώς και εκεί ξυλοκοπήθηκε άγρια από αστυνομικούς

Σύμφωνα με την νεκροψία ο άτυχος άντρας πέθανε από εσωτερική αιμορραγία που προκλήθηκε από βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Ο επίτροπος της Εθνικής Αστυνομίας Riah Phiyega καταδίκασε το περιστατικό

Η αστυνομία με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ο 27χρονος ενόσω είχε σταματήσει για έλεγχο της αστυνομίας, επιτέθηκε στα όργανα της τάξης και μάλιστα προσπάθησε να πάρει το περίστροφο ενός εξ αυτών - αν και κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από το συγκεκριμένο βίντεο.


news247.gr