Σε ολική μεταμόσχευση προσώπου υποβλήθηκε μία 44χρονη μητέρα στη Βοστόνη των ΗΠΑ, την πέμπτη κατά σειρά επανορθωτική επέμβαση στο πρόσωπο και το σώμα της.

Ο εν διαστάσει σύζυγος της Carmen Tarleton της έριξε καυστικό υγρό, προκαλώντας σοβαρά εγκαύματα στο 80% του σώματός της.

«Η διάθεσή μου είναι πολύ καλή. Αισθάνομαι καλά και είμαι χαρούμενη» δήλωσε η ίδια με ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την πολύωρη επέμβαση.

Στην επέμβαση συμμετείχαν πάνω από είκοσι γιατροί, προκειμένου η παραμορφωμένη Carmen από το Vermont να αποκτήσει νέο δέρμα στο πρόσωπο, το λαιμό, μύτη, χείλια, μυς στο πρόσωπό της, αρτηρίες και νεύρα, γράφει η Daily Mail.

\"\"\"\"

«Είναι μια πολύ σημαντική ευκαιρία στη ζωή μου και θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια των δωρητών μου για το μοναδικό δώρο που μου έκαναν» είπε ακόμη και συμπλήρωσε: «Θα κάνω ό,τι μπορώ από την πλευρά μου για να έχω ένα καλό και επιτυχημένο αποτέλεσμα».

«Νομίζω ότι δείχνει καταπληκτική, αλλά ίσως και να είμαι προκατειλημμένος» είπε ο χειρουργός της Dr. Bohdan Pomahac στους δημοσιογράφους.

Το νοσοκομείο δεν έχει δώσει ακόμη στη δημοσιότητα φωτογραφίες με τη νέα εμφάνισή της.

\"\"

Ο πρώην σύζυγος της Carmen, Herb Rogers, την περιέλουσε με καυστικό υγρό το 2007, σε ένα από τα πιο συγκλονιστικά περιστατικά οικογενειακής βίας. Η Carmen υπέστη χημικά εγκαύματα σε πάνω από το 80% του σώματός της ενώ το πρόσωπό της παραμορφώθηκε εντελώς.

Οι γιατροί είναι πολύ αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας της και αναμένουν να ανακτήσει πλήρη λειτουργικότητα στο πρόσωπό της. Ωστόσο, πρόσθεσαν ότι η ανάρρωσή της θα διαρκέσει αρκετό καιρό.

«Θα ανακτήσει τις αισθήσεις της στο πρόσωπο σε περίπου 3 μήνες, θα μπορεί να κινεί το πρόσωπό της σε 3 με 6 μήνες και θα αποκτήσει πλήρη λειτουργικότητα μετά από ένα χρόνο. Μετά θα βελτιώνεται σιγά σιγά ακόμη περισσότερο» πρόσθεσε ο γιατρός.

\"\"

Η Carmen που έχει χάσει εντελώς την όρασή της από το ένα της μάτι έγραψε ένα βιβλίο για τη συγκλονιστική εμπειρία της, περιγράφοντας τον αγώνα της για να αναρρώσει από την τρομακτική επίθεση.

Σε αυτό εξομολογείται ότι δε θα γύριζε το χρόνο πίσω για να αλλάξει αυτό που της συνέβη, ότι είναι πιο «ευλογημένη» τώρα απ’ ό,τι ήταν προτού ο Rodgers εισβάλλει στο σπίτι της και ξεσπάσει την οργή του επάνω της.

«Όταν στη ζωή σου συμβαίνει κάτι τόσο αρνητικό και μπορέσεις να βρεις τη δύναμη να το ξεπεράσεις και να προχωρήσεις μπροστά, μπορείς να δεις πόσο ευλογημένος είσαι από τα θετικά που θα βγουν από αυτή τη δοκιμασία» γράφει.

Οι γιατροί περιέγραψαν την περίπτωσή της ως «το χειρότερο τραυματισμό που θα μπορούσε να υποφέρει ένας άνθρωπος».

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook