Τουλάχιστον 42 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τις τελευταίες 24 ώρες στο Μπαγκλαντές, λόγω σφοδρών επεισοδίων που σημειώθηκαν μεταξύ της Αστυνομίας και οπαδών του ισλαμιστή ηγέτη Ντελγάρ Χοσαΐν Σαϊντί, ο οποίος την Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου, καταδικάστηκε σε θάνατο από ένα ειδικό δικαστήριο για τη συμμετοχή του στον πόλεμο ανεξαρτησίας της χώρας κατά του Πακιστάν το 1971.

Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται τουλάχιστον τρεις αστυνομικοί, ενώ έως το βράδυ της Πέμπτης περισσότεροι από 300 άνθρωποι είχαν τραυματιστεί στο πλαίσιο των συμπλοκών.

Ο Σαϊντί, 73 ετών, αντιπρόεδρος του ισλαμικού κόμματος Τζαμάατ-ε-Ισλάμι, κρίθηκε ένοχος για εγκλήματα πολέμου, συμπεριλαμβανομένων κατηγοριών για μαζικές δολοφονίες, βιασμούς και εμπρησμούς.

Η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των υποστηρικτών του ισλαμιστή ηγέτη. Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας έλαβαν χώρα σε πολλές περιοχές του Μπαγκλαντές, συχνά καταλήγοντας σε συγκρούσεις με την Αστυνομία, ενώ παράλληλα οι διαδηλωτές επιτέθηκαν σε κυβερνητικά κτήρια και κατέστρεψαν σιδηροδρομικές γραμμές.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook