Σε διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά «τμήματος του δικαστικού σώματος που προσπαθεί να εξοντώσει πολιτικούς αντιπάλους» κάλεσε, εξοργισμένος, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι βγαίνοντας από δικαστήριο στο Μιλάνο όπου εκδικαζόταν υπόθεσή του (που αφορά αγοραπωλησίες της Mediaset).

Παράλληλα, όσον αφορά την έρευνα σε βάρος του Καβαλιέρε για παλιότερη εξαγορά του γερουσιαστή ντε Γρεγκόριο, ο πρώην κοινοβουλευτικός υποστήριξε ότι «ο Μπερλουσκόνι με πλήρωσε τρία εκατ. ευρώ για να σαμποτάρω την κυβέρνηση Πρόντι».

Το πρωί της Παρασκευής, ο Μπερλουσκόνι βγήκε από το δικαστήριο στο Μιλάνο από τη δίκη για την αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ομίλου του Mediaset. Στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, έκρυβε όλο και λιγότερο τον εκνευρισμό του.

 «Ένα μέρος των δικαστικών χρησιμοποιεί την δικαιοσύνη για να πολεμήσει και να εξοντώσει τους πολιτικούς αντιπάλους που δεν μπορούν να τεθούν εκτός παιχνιδιού με το δημοκρατικό σύστημα των εκλογών» είπε.

«Οι συνεχείς αυτές επιθέσεις μας ωθούν στο να κατέβουμε στους δρόμους και να διαδηλώσουμε στις 23 Μαρτίου. Την συγκεκριμένη στάση την δικαιοσύνης, την θεωρώ μια παθολογία, έναν καρκίνο της Δημοκρατίας μας», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την δίκη για την αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ομίλου του Mediaset, ο Μπερλουσκόνι επανέλαβε σε κατάθεσή του ότι «δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την όλη αυτή υπόθεση, αφού, όταν ήταν πρωθυπουργός, δεν ασχολιόταν με τις τηλεοράσεις του».

Με απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός είχε καταδικασθεί σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης για φορολογική απάτη, ενώ την περίοδο αυτή εκδικάζεται η έφεση.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, είναι πιθανό, ότι η «συγκέντρωση διαμαρτυρίας» της κεντροδεξιάς θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία της Ρώμης Σαν Τζοβάννι.

in.gr