Την Τετάρτη στις 9 το πρωί θα συνεχιστεί η δίκη για τη δολοφονία του 17χρονου Γιώργου Βελεγράκη το Σεπτέμβριο του 2012 στο Ροτάσι Ηράκλειου.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν σήμερα δύο ανηλικοι, επίσης 17χρονου σε μια δίκη που ξεκίνησε, κεκλεισμένων των θυρών.

Στην υπόθεση εμπλέκονται και άλλα τέσσερα άτομα ηλικίας 44, 39, 24, 23 χρονών.

Πρόκειται για το 44χρονο πατέρα του ανήλικου δράστη της δολοφονίας, που αντιμετωπίζει την κατηγορία της συμπλοκής, για τον 21χρονο αδελφό του 17χρονου βασικού κατηγορουμένου, που διώκεται για συμπλοκή και επικίνδυνες σωματικές βλάβες από κοινού, για τον 22χρονο γαμπρό του 17χρονου, ο οποίος κατηγορείται για συμπλοκή, καθώς και για τον 39χρονο θείο του θύματος, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου του 2012, όταν επτά άτομα ηλικίας οι τέσσερις ενήλικες και οι τρεις ανήλικοι συνεπλάκησαν μεταξύ τους για κτηματικές διαφορές με αποτέλεσμα να δολοφονηθεί ο 17χρονος και να τραυματισθούν τρία ακόμη άτομα, τα δύο εκ των οποίων σοβαρά

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις πλαισίωσαν το δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου, ενώ εξελίχθηκαν εικόνες αναβρασμού και αναστάτωσης από νωρίς στον προθάλαμο του Δικαστηρίου Ανηλίκων.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με την κατάθεση του πατέρα του νεκρού αγοριού ενώ αμέσως μετά κατέθεσε ο θείος του θύματος.

Έξω από την αίθουσα όπου γίνεται η δίκη, έχει τοποθετηθεί μαγνητική πύλη με τα μέτρα ασφαλείας να χαρακτηρίζονται δρακόντεια.

Ο βασικός κατηγορούμενος, ο ένας εκ των δύο ανηλίκων, έχει πει ότι ήταν εκείνος που χτύπησε πισώπλατα τον άτυχο συγχωριανό του με μαχαίρι τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Την ίδια στιγμή στο σκαμνί κάθεται και ο συνομήλικός του εξάδελφος του θύματος που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Για τους υπόλοιπους ενήλικες κατηγορούμενους η δίκη θα προσδιοριστεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook