Η μία έκπληξη διαδέχονταν την άλλη, όταν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας άρχισαν να ξετυλίγουν το κουβάρι της υπόθεσης με τα πλαστά χαρτονομίσματα, που διοχέτευε στην αγορά της Λαμίας και όχι μόνο η 44χρονη ξανθιά από το Ρεγγίνι Φθιώτιδας.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι έχουν να κάνουν με γυναίκα πρώην συναδέλφου τους .Στη συνέχεια όταν αναζήτησαν το εκτυπωτικό μηχάνημα, το βρήκαν στην εκκλησία του χωριού, όπου το είχε κρύψει ο ένας γιος της οικογένειας, ο οποίος μάλιστα ετοιμαζόταν να χειροτονηθεί και παπάς.

Η 44χρονη ήταν επίτροπος στην εκκλησία και μάλιστα με το ίδιο μηχάνημα το όποιο ήταν υψηλής πιστότητας, έβγαζαν φωτοτυπίες τις παλαιές εικόνες της εκκλησίας και τις έδιναν στους πιστούς.

Τα πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, πάντως πολύ δύσκολα μπορούσε να τα αντιληφθεί κανείς, αν δεν είχε στο μαγαζί του ειδικό ανιχνευτή πλαστών χαρτονομισμάτων.

Κατηγορούμενος είναι και ο άλλος γιος της 44χρονης, αφού την μετέφερε με το αυτοκίνητο του στο όποιο βρέθηκε και ένα πλαστό χαρτονόμισμα.

Η μητέρα προσπαθεί να πάρει πάνω της την όλη υπόθεση υποστηρίζοντας ότι τα παιδιά δεν γνώριζαν τίποτα. Είπε μάλιστα ότι είχε το εκτυπωτικό μηχάνημα στο σπίτι της γιαγιάς και ότι αυτή είπε στον γιό της να το πάει στην εκκλησία.

Μετά τη σύλληψή της χθες βρέθηκαν  επιμελώς κρυμμένα στην κάλτσα της και στο σημειωματάριό της 17 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, 9 πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ, 2 πλαστά χαρτονομίσματα των 10 ευρώ.

newsbeast.gr