Ο Μάρτιος ξεκίνησε με ένα οικολογικό μήνυμα για το Δήμο Φαιστού. Πρασίνισε, στην κυριολεξία, την Παρασκευή η περιοχή του Τυμπακίου σε μια δράση με περιβαλλοντική ευαισθησία, όπως αυτή της δεντροφύτευσης. 
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Τυμπακίου ανήκει στο Δήμο Φαιστού αλλά και στη συμμετοχή ενεργών πολιτών που πρόσφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, φυτεύοντας συνολικά περισσότερα από 600 δέντρα, διαφόρων ποικιλιών σε περιοχές που είχαν υποδειχθεί και καθαριστεί το προηγούμενο διάστημα από συνεργεία του Δήμου.
Στις εργασίες δεντροφύτευσης παραβρέθηκε η Δήμαρχος Φαιστού κ. Πετρακογιώργη καθώς και οι Αντιδήμαρχοι κκ. Μανιαδάκης, Πρωτογεράκης και Φασομυτάκης, καθώς και υπηρεσιακοί του Δήμου, οι οποίοι συνέβαλαν και αυτοί στην προσπάθεια που έκαναν οι υπάλληλοι της υπηρεσίας πρασίνου του Δήμου Φαιστού για ένα καλύτερο οικοσύστημα. 
Να σημειωθεί ότι η δημοτική αρχή είχε προμηθεύσει φυτά για την περιοχή, τα οποία και αποφασίστηκε να φυτευτούν σε διάφορες τοποθεσίες γύρω από την τοπική κοινότητα του Τυμπακίου, θέλοντας με την κίνηση της αυτή, να αναδείξει την περιβαλλοντική της ευαισθησία, αλλά και να αφυπνίσει τη συμμετοχή των πολιτών σε οικολογικά θέματα. 
Το αποτέλεσμα της παραπάνω δράσης, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των δημοτών που θέλησαν να συμμετάσχουν εθελοντικά προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια στα συνεργεία του Δήμου .
Η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη σχετικά με τη δράση της δεντροφύτευσης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: 
«Σε συνέχεια των δράσεων που αφορούν το περιβάλλον, ο Δήμος Φαιστού έπειτα από την επιτυχημένη προσπάθεια που κατέβαλε, τον περασμένο μήνα, στη περιοχή του Ζαρού, συνεχίζει σήμερα, στη Δημοτική Ενότητα του Τυμπακίου, αντίστοιχη ενέργεια, μέσα από ένα σχέδιο ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής, που έχει αρχίσει να υλοποιείται σταδιακά σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες. 
Οι περιοχές δεντροφύτευσης μπορεί να αλλάζουν αλλά ο σκοπός των δράσεων παραμένει ο ίδιος, που δεν είναι άλλος από την αναγέννηση των οικοσυστημάτων και περιοχών με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, καθώς και την ενδυνάμωση του φυσικού μας πλούτου. 
Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όσους εργάζονται σε αυτή τη δράση, θεωρώντας ότι η συμμετοχή όλων μας, στην προστασία του περιβάλλοντος και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας έχει σπουδαία σημασία στην ανάπτυξη του τόπου μας». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook