Τα οκτώ σημεία στη βάση των οποίων φαίνεται ότι θα ζητήσει την εμπιστοσύνη Βουλής και Γερουσίας παρουσίασε ο Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι του PD, επιμένοντας να κοιτά προς το μέρος των εκλεγέντων με τα «Πέντε Αστέρια» (M5S) του Γκρίλο.

Το PD κυριαρχεί στη Βουλή αλλά χρειάζεται συμμάχους για τη Γερουσία. Ο αρχηγός του πρώτου κόμματος αναμένεται να παρουσιάσει την πρότασή του στον πρόεδρο την Τετάρτη, ενώ οι βουλευτές και γερουσιαστές του M5S «συνεδρίασαν» κεκλεισμένων των θυρών σε ξενοδοχείο στη Ρώμη.

Σε συνέντευξή του στο Rai3, ο Μπερσάνι ανέφερε τα οκτώ σημεία στη βάση των οποίων θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Πρόκειται για την υπερψήφιση νομοθεσίας για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της μαφίας, και νόμου εναντίον «συγκρουόμενων συμφερόντων» πολιτικών με επιχειρηματική δραστηριότητα, μέτρα για «πιο νηφάλια και λιγότερο ακριβή πολιτική» και μεταρρύθμιση των πολιτικών κομμάτων.

Τον οκτάλογο συμπληρώνουν επεμβάσεις στα επείγοντα προβλήματα σε κοινωνία, οικονομία και δικαιώματα, «όπως η υπηκοότητα, τα ομόφυλα ζευγάρια και το δικαίωμα στην ανώτατη εκπαίδευση».

«Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του» είπε ο Μπερσάνι, όσον αφορά την τύχη που θα έχει η πρόταση σε Βουλή και Γερουσία.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook