Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως 27 Μαΐου στην Αθήνα η μεγάλη εμπορική έκθεση με τίτλο «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση» όπου θα προβληθούν τα προϊόντα του νησιού, ο τουρισμός, η Κρητική διατροφή, αλλά και υπηρεσίες.

Την έκθεση που στηρίζουν τα Επιμελητήρια του νησιού, παραγωγικές τάξεις και φορείς , θα πραγματοποιηθεί στο στάδιο TAE KWON DO στο «Δέλτα Φαλήρου».
Η έκθεση θα είναι μικτή, εμπορική και ανοικτή για το κοινό, µε ιδιαίτερη έμφαση στις Business to Business επαφές ανάμεσα σε Κρήτες επιχειρηματίες και εταιρείες του εσωτερικού και εξωτερικού ενώ θα καλύπτει έκταση 3.700 τ.µ. 
Σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης παρουσιάστηκαν λεπτομέρειες της έκθεσης, και σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Θεανώ Βρέντζου στόχος είναι η προώθηση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό των ποιοτικών μας πιστοποιημένων Κρητικών προϊόντων, του τουρισμού αλλά και των υπηρεσιών.
«Η έκθεση «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση» θα δώσει την ευκαιρία στους επιχειρηματίες του νησιού να έχουν επαφές με επιχειρηματίες από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό με στόχο την επίτευξη εμπορικών συμφωνιών. 
Τέτοιες πρωτοβουλίες-εκθέσεις ως Περιφέρεια Κρήτης τις στηρίζουμε, γιατί οι επιχειρήσεις του νησιού θα πρέπει να έχουν συνεχή εξωστρεφή προσανατολισμό», ανέφερε η κ. Βρέντζου.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανόλης Αλιφιεράκης επεσήμανε ότι «τέτοιου είδους εκθέσεις κρατάνε ‘ζωντανές’ τις επιχειρήσεις που θα προβάλλουν τα προϊόντα τους σε ένα οργανωμένο χώρο. Είναι επίσης σημαντικό ότι η έκθεση εκτός από τα Επιμελητήρια του νησιού , στηρίζεται και από τα ‘μικτά’ Επιμελητήρια της χώρας».
Την έκθεση οργανώνει η εταιρεία “PROM-EXPO” και σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Νεκτάριο Σερμάκη «πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο εμπορικό γεγονός, και θα την επισκεφθούν επιχειρηματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς επίσης στοχευμένοι αγοραστές από το εξωτερικό». 
Στη «Μεγάλη Συνάντηση» θα δώσουν το «παρών» επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται και στους τρεις τομείς της παραγωγικής διαδικασίας: µονάδες παραγωγής και μεταποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, συνεταιριστικές οργανώσεις, εταιρείες από τον ευρύτερο χώρο του τουρισμού καθώς και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της βιομηχανικής παραγωγής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook