Κύκλωμα εικονικών τιμολογίων τύπου «καρουζέλ», στο οποίο εμπλέκονται εταιρείες – κολοσσοί στο εμπόριο των ηλεκτρικών συσκευών, εξάρθρωσε το ΣΔΟΕ.

Μάλιστα στα ταμεία του κράτους μπήκαν ήδη περισσότερα από 25 εκατ. ευρώ από πρόστιμα, ενώ οι ελεγχόμενοι προχώρησαν σε διακανονισμό για δεκάδες εκατομμύρια ακόμη.

Σύμφωνα με το έγγραφο του ΣΔΟΕ, έχουν προσέλθει και καταβάλλει το ΦΠΑ, μαζί με τα πρόστιμα, οι μισές και πλέον επιχειρήσεις από τις συνολικά 22 επιχειρήσεις που εμπλέκονται, ενώ ένα μεγάλο μέρος έχει ζητήσει συμβιβασμό με το υπουργείο Οικονομικών. Τα πρόστιμα ανέρχονται στο διπλάσιο των συναλλαγών. Ήδη δύο εταιρείες κατέβαλλαν 20 εκατ. ευρώ και 5 εκατ. ευρώ, ενώ άλλη προσέφυγε στο άρθρο 70 προκειμένου να επιτύχει διακανονισμό σε δόσεις για πρόστιμο 50 εκατ. ευρώ!

«Καρουζέλ» με ηλεκτρικά είδη

Το «κουβάρι» άρχισε να ξετυλίγεται, όταν οι «Ράμπο» διαπίστωσαν την «έκρηξη» εργασιών που παρουσίασε μία μικρή εταιρεία, η Orbicom στο Καπανδρίτι. Από 300.000 ευρώ ετήσιο τζίρο ξαφνικά εκτοξεύτηκε στα 300 εκατ. ευρώ!

Όπως διαπίστωσαν οι ελεγκτές έπειτα από έφοδο στα γραφεία της, έκοβε τιμολόγια για την προμήθεια ηλεκτρικών συσκευών, όπως ανεμιστήρες, φούρνους μικροκυμάτων, κινητά τηλέφωνα, εξαρτήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, τηλεοράσεις κ.α., όμως στην πραγματικότητα αυτές κατέληγαν σε μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρικών ειδών.

Διαβάστε περισσότερα στο Leaks.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook