«Προμελετημένο ήταν το τροχαίο ατύχημα που υποστήριξαν ότι είχαν οι αθλητές Κατερίνα Θάνου και Κώστας Κεντέρης, παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004», σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, Γιώργο Πέτρο, «και υπεύθυνος για τη σκηνοθεσία αυτού ήταν ο προπονητής Χρήστος Τζέκος».

Ο εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό ο προπονητής, «ο οποίος ήταν ως πατέρας στους αθλητές και ο ρόλος του στις αποφάσεις που ελάμβαναν ήταν κυριαρχικός».

Ένοχοι με το ελαφρυντικό της ψυχικής εξάρτησης που είχαν από τον Χρήστο Τζέκο πρότεινε να κηρυχθούν οι αθλητές Κ. Κεντέρης και Κ. Θάνου, θεωρώντας, ουσιαστικά, αβάσιμο τον ισχυρισμό τους, ότι είχαν πέσει θύματα τροχαίου.

«Ουδέποτε έλαβε χώρα τέτοιο συμβάν, η Τροχαία που διενήργησε την αυτοψία δεν βρήκε κανένα ίχνος που να αποδεικνύει ότι έγινε τροχαίο. Ούτε θραύσματα βρέθηκαν στον χώρο, ούτε ξύσεις στο οδόστρωμα. Δεν υπήρξε, επίσης, κανένα εμπόδιο στον δρόμο, όπως ισχυρίστηκαν».

Ο κ. Πέτρος είπε, επίσης, πως από κανένα εύρημα δεν προέκυψαν οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και η περιτραυματική αμνησία του Κώστα Κεντέρη, καθώς και το υπογλυκαιμικό σοκ της Κατερίνας Θάνου.

Για τον λόγο αυτό, πρότεινε να κηρυχθούν ένοχοι για παράβαση καθήκοντος ο γιατρός που έκανε την εισαγωγή των αθλητών στο ΚΑΤ και οι υπόλοιποι έξι συνάδελφοί του, για απλή συνέργεια στο αδίκημα αυτό, με το ελαφρυντικό, όμως, των μη ταπεινών αιτίων, αφού, όπως είπε, οδηγήθηκαν στις ενέργειές τους λόγω μη ταπεινών αιτίων, επειδή απέναντί τους είχαν δύο θρύλους του αθλητισμού.

Παράλληλα, έκανε λόγο και για απαγορευμένες ουσίες (εφεδρίνη και ανδρογόνα στεροειδή), που βρέθηκαν σε αποθήκες του Χρήστου Τζέκου.

Ένοχοι, τέλος, πρότεινε να κηρυχθούν και οι δύο αυτόπτες του δηλωθέντος τροχαίου ατυχήματος. Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook