Η Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία τους αναπτυξιακούς αγώνες «Ξίφος 2011» με την συμμετοχή πάρα πολλών αθλητών. Οι αγώνες διεξήχθησαν την Κυριακή (3/4) στο κλειστό γυμναστήριο Αθλητικού Κέντρου της Παλιάς Ηλεκτρικής και πήραν μέρος σε αυτούς 45 αθλητές και αθλήτριες στις κατηγορίες Παμπαίδων – Παγκορασίδων και Εφήβων – Νεανίδων. Πέρα από την Α.Λ.Ξ.Χ συμμετείχαν ακόμα η Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς και το Τμήμα Ξιφασκίας του Αθλητικού συλλόγου «Κόρακας» από την Πόμπια.

 

 

Αυτοί οι αγώνες ήταν στο πλαίσιο της Αναπτυξιακής Δράσης «Ξίφος 2011» που υλοποιεί η Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων ως συνέχεια της αντίστοιχης διοργάνωσης που είχε γίνει το 2010. Σκοπός των αγώνων είναι η δράση αλλά και η διοργάνωση εκδηλώσεων και αγώνων που θα έχουν ως αποτέλεσμα την διάδοση και την ανάπτυξη του αθλήματος στην Κρήτη. Κυρίως αφορούν την κατηγορία Παμπαίδων – Παγκορασίδων (8  έως 13 ετών) αλλά και μεγαλύτερες ηλικιακές κατηγορίες. Παρέχεται έτσι η δυνατότητα πραγματοποίησης διασυλλογικών αγώνων, κυπέλλων και αγωνιστικών προπονήσεων  στα Χανιά χωρίς την ανάγκη μετακίνησης αθλητών και γονέων. Η δράση είναι πλήρως αυτοχρηματοδοτούμενη από την Α.Λ.Ξ.Χανίων.

 

Οι αγώνες περιλάμβαναν

                          

Ξίφος Ασκήσεως Παμπαίδων (8 – 13 ετών)

Ξίφος Ασκήσεως Παγκορασίδων  Α΄( 8 – 10 ετών)

Ξίφος Ασκήσεως Παγκορασίδων  Β΄(11 – 13 ετών)

Ξίφος Μονομαχίας Παμπαίδων     (10 – 13 ετών)

Ξίφος Μονομαχίας Παγκορασίδων (10 – 13 ετών)

 

Στους αθλητές και τις αθλήτριες  απονεμήθηκαν μετάλλια και διπλώματα ενώ αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής απονεμήθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες της κατηγορίας Παμπαίδων – Παγκορασίδων, που μαζί με τους γονείς και φίλους τους καταενθουσιάστηκαν από τη διοργάνωση και την πρωτόγνωρη, για αρκετούς, εμπειρία.

 

 Τα απότελέσματα:

 

Ξίφος Ασκήσεως Παμπαίδων (8 – 13 ετών)

 

1ος Κτιστάκης Κωνσταντίνος ΑΛΞΧ

2ος Τσιτσιρίδης Ιωάννης ΑΛΞΧ

3οι Γαβριηλίδης Σάββας ΑΛΞΧ, Τζανάκης Αναστάσιος ΑΛΞΧ

 

Ξίφος Ασκήσεως Παγκορασίδων  Α΄( 8 – 10 ετών)

 

1η Μανουδάκη Χρυσηίς ΑΛΞΧ

2η Πεδιαδιτάκη Μαρία  ΑΛΜ

3ες Τσεπέτη Μάγια ΑΛΞΧ, Πατσιανωτάκη Αγγελική ΑΛΜ

 

Ξίφος Ασκήσεως Παγκορασίδων  Β΄(11 – 13 ετών)

 

1η Μαρκαντωνάκη Μαρία ΑΛΞΧ

2η Παπαδουλάκη Κατερίνα ΑΛΞΧ

3ες Στειακάκη Γεωργία  ΑΛΜ,  Χαραλαμπάκη Ραφαέλλα  ΑΛΜ

 

Ξίφος Μονομαχίας Παμπαίδων     (10 – 13 ετών)

 

1ος Τσακιράκης Θεόδωρος ΑΛΜ

2ος Φουστανάκης Στέλιος Κόρακας

3ος Καλλίθρακας Γιώργος ΑΛΞΧ

 

Ξίφος Μονομαχίας Παγκορασίδων (10 – 13 ετών)

 

1η Βούρβαχη Αθηνά ΑΛΜ

2η Μαστοράκη Αλίκη ΑΛΞΧ

3ες Στιεπάνοβιτς Θεοδώρα ΑΛΞΧ, Τσαγκαράκη ’Εφη

 

 

Τους αγώνες διαιτήτευσαν οι κκ Αριστείδης Ματσατσίνης, προπονητης της ΑΛΞ Χανίων και μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Προέδρων – Κριτών Οπλομαχίας, και οι κκ Μιχ. Κωνσταντινόπουλος και Δημ. Φουστανάκης, προπονητές της ΑΛΞ Χανίων και ΑΛ Μεσσαράς αντίστοιχα. 

 

 

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε αγωνιστική προπόνηση στο Ξίφος Μονομαχίας Εφήβων (13 – 17 ετών) μεταξύ των αθλητών της Α.Λ.Ξ.Χανών και της Α.Λ.Μεσσαράς στα πλαίσια της προετοιμασίας ενόψει του Κυπέλλου Εφήβων – Νεανίδων 2011 που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σάββατο 9 Απριλίου στην Αίθουσα Ξιφασκίας του Ο.Α.Κ..Αθηνών. Οι αθλητές αγωνίστηκαν τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο συμπληρώνοντας κατά τον καλύτερο τρόπο την αγωνιστική τους προετοιμασία και σφραγίζοντας ακόμα περισσότερο τις σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης των τριών σωματείων.

 

 Στη συνέχεια προσφέρθηκε φιλοξενία των αθλητών, γονέων και παραγόντων της Αθλητικής Λέσχης Μεσσαράς στον Τζιτζιφέ Αποκορώνου , σε ανταπόδοση της αντίστοιχης φιλοξενίας προς τους Αθλητές μας στην Πόμπια Μεσσαράς το προηγούμενο έτος.

 

  Η Α.Λ.Ξ. Χανίων σε ανακοίνωση της αναφέρει:

«Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Χανίων καθώς και το προσωπικό του Αθλητικόυ Κέντρου Παλιάς Ηλεκτρικής για την παραχώρηση του Κλειστού Γυμναστηρίου, την ΚΕΔΗΧ για την παραχώρηση των απαραιτήτων καθισμάτων και το ΙΝΚΑ Χανίων για την ευγενική του χορηγία».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook