Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων για την επέτειο των 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης και τις κατά τόπους διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας οργανώνει βιωματικά σεμινάρια για καθηγητές, δασκάλους και νηπιαγωγούς με στόχο την ανάδειξη των γεγονότων που οδήγησαν στην ένωση της Κρήτης αλλά και την προσέγγιση εναλλακτικών μεθόδων διδασκαλίας για την παρουσίαση του συγκεκριμένου θέματος στην τάξη.

Τα σεμινάρια, που τελούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, θα υλοποιηθούν και στους τέσσερις (4) νομούς της Κρήτης με την υποστήριξη των Αντιπεριφερειών και Δήμων κάθε περιφέρειας. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα έχει ως ακολούθως:

i) Ρέθυμνο, Σάββατο 9 & Κυριακή 10 Μαρτίου 2013,
ii) Άγιος Νικόλαος, Σάββατο 30 & Κυριακή 31 Μαρτίου 2013,
iii) Χανιά, Σάββατο 6 & Κυριακή 7 Απριλίου 2013 (χώρος διεξαγωγής: Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος»,
iv) Ηράκλειο, Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Απριλίου 2013.

Το σεμινάρια θα αποτελούνται από τέσσερα (4) θεματικά τρίωρα εργαστήρια:

1. Εργαστήριο Ιστοριογραφίας, 2. Εργαστήριο Αρχείων, 3. Εργαστήριο Μουσειοπαιδαγωγικής, 4. Εργαστήριο Θεατρικού Παιχνιδιού

Τα σεμινάρια θα περιλαμβάνουν πρακτική προσέγγιση των θεμάτων μέσα από βιωματικές δραστηριότητες με την βοήθεια του σπάνιου αρχειακού και μουσειακού υλικού του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να λάβουν μέρος σε ομαδικές εργασίες και παραδείγματα, τα οποία στηρίζονται στην μη κατευθυνόμενη διδασκαλία με σκοπό την εξέταση διδακτικών τεχνικών και παιδαγωγικών μεθόδων για την αποτελεσματικότερη αφομοίωση της γνώσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook