Προ των πυλών βρίσκεται ο ανασχηματισμός του κυβερνητικού σχήματος ο οποίος αναμένεται, σύμφωνα με τον Real Fm, αμέσως μετά την αποχώρηση της τρόικας από την Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, άνοιξε τον δρόμο για την αναδόμηση του κυβερνητικού σχήματος στην χθεσινή του τηλεοπτική συνέντευξη λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα συμμετάσχει με πολιτικά πρόσωπα στην κυβέρνηση αλλά υπό όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real Fm από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να αξιοποιηθούν στην κυβέρνηση οι Πάρις Κουκουλόπουλος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Γιάννης Μανιάτης, Θάνος Μωραίτης και Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να διατηρήσει τα υπάρχοντα υπουργεία, δηλαδή το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά ενδεχομένως να διεκδικήσει και το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Επίσης το ΠΑΣΟΚ θα πάρει ένα κομμάτι από την διάσπαση που αναμένεται να γίνει στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Αυτό που επιθυμεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος σύμφωνα με τον Real Fm είναι να συμμετάσχει με πολιτικά πρόσωπα στα παραγωγικά υπουργεία όχι όμως σε αυτά που βρίσκονται στο πυρήνα της κεντρικής πολιτικής, όπως είναι το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Εργασίας.

enikos.gr