Στο κοιμητήριο της «Αγιάς» κηδεύτηκε σήμερα λίγο μετά τη 1 το μεσημέρ, ο 21χρονος Σάββας Παπαδόπουλος, το δεύτερο θύμα της τραγωδίας που εκτυλίχτηκε στη μονοκατοικία της Λάρισας και συγκλόνισε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλη στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης από τον πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Κυδωνίας- Αποκορώνου, Δαμασκηνό.

Στη συνέχεια σχηματίστηκε πομπή στην οποία προηγούνταν μικροί μαθητές που έραιναν με λουλούδια τα διάφορα σημεία διέλευσης, ενώ η οικογένεια, συγγενείς συμφοιτητές του 21χρονου αλλά και πλήθος κόσμου μετέφεραν τη σορό του νεαρού φοιτητή μέχρι το κοιμητήριο της περιοχής για το τελευταίο «αντίο».

Εν τω μεταξύ, στη σκιά του τραγικού συμβάντος, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, έστειλε επιστολή στους αρμόδιους υπουργούς, όπου ζητεί την παραχώρηση δημόσιων κτιρίων εντός πόλεως που δεν χρησιμοποιούνται, για την στέγαση φοιτητών του ΤΕΙ Χανίων, προς αποφυγήν παρόμοιοων περιστατικών στο μέλλον (δείτε εδώ)

Σημάδια βελτίωσης για το δεύτερο φοιτητή από τα Χανιά

Στο μεταξύ, σημάδια βελτίωσης παρουσιάζει η υγεία των δυο εκ των τριών φοιτητών που νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό και στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Ο 22χρονος φοιτητής από τα Χανιά, παιδικός φίλος του νεκρού 21χρονου Σάββα, αποσωληνώθηκε και έχει επαφή με το περιβάλλον ενώ την καλή είναι η κατάσταση και για τον δεύτερο φοιτητή που νοσηλεύεται στην πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου.

Στάσιμη και κρίσιμη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση του τρίτου φοιτητή που νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και παραμένει διασωληνωμένος.


(φωτο NEA TV)