Ειδική νομοθετική ρύθμιση που απαλλάσσει από το οικονομικό βάρος των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ, περίπου 20 χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες καταλυμάτων που ασκούν παράλληλα γεωργικές εργασίες, προωθεί ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γιάννης Βρούτσης, μετά από παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Η σχετική διάταξη για την απαλλαγή μικροϊδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων από την υποχρεωτική ασφάλιση στον Οργανισμό Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), περιέχεται στο άρθρο 58 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας, που αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή εντός των επομένων ημερών.

Το εν λόγω άρθρο δίνει τη δυνατότητα σε επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων κάτω των 10 δωματίων, που παράλληλα είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, να επιλέξουν ανάμεσα στην υπαγωγή τους στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) ή την παραμονή τους στον ασφαλιστικό φορέα που είναι ήδη ενταγμένοι.

Η νέα ρύθμιση, αποκαθιστά την άδικη μεταχείριση και την υπερβολική ασφαλιστική επιβάρυνση των επιχειρηματιών που λειτουργούν ξενοδοχειακές μονάδες εξαιρετικά χαμηλής δυναμικότητας και μικρής περιόδου εργασιών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook