Την πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργήσει ένα νέο νοσοκομείο στο Λασίθι και κατόπιν να καταργήσει τα υπόλοιπα περιφερειακά νοσοκομεία του νομού υποβιβάζοντάς τα σε Κέντρα Υγείας γνωστοποίησε σήμερα ο Διοικητής της ΔΥΠΕ Μάνος Φραγκιαδουλάκης.

Όπως είπε ο κ. Φραγκιαδουλάκης, στο νομό Λασιθίου θα φτιαχτεί ένα νέο νοσοκομείο, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου το οποίο θα έχει τη δυνατότητα νε εξυπηρετεί όλο τον Νομό.

«Σε καμία περίπτωση.»

Θυελλώδης αναμένεται η αντίδραση της Επιτροπής Κοινωνικών Φορέων Ιεράπετρας – Μακρύ Γιαλού. Ήδη μετά το άκουσμα της είδησης ο εκπρόσωπος της κίνησης και δημοτικός σύμβουλος Ιεράπετρας κος Μιχάλης Μαχαιράς δηλώνει στο flashnews.gr:

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δεχτούμε αυτή τη λύση. Στην περιοχή μας μένουν 45.000 άνθρωποι και το οδικό δίκτυο προς τον Άγιο Νικόλαο είναι άθλιο. Δε θα έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις δικές μας ανάγκες ένα νοσοκομείο στον Άγιο γιατί πολύ απλά δε θα προλαβαίνουμε να φτάσουμε μέχρι εκεί. Όλοι θυμούνται τη μεγάλη κινητοποίηση των Γεραπετριτών στις 25 Ιανουαρίου. Μετά τις εξαγγελίες αυτές, στοίχημά μας πλέον είναι η ακόμα μεγαλύτερη κινητοποίηση τόσο σε ένταση όσο και σε διάρκεια».

Η Επιτροπή Κοινωνικών Φορέων έχει ήδη προγραμματίσει ανοιχτή συνέλευση για το απόγευμα της Τετάρτης όπου και θα εξεταστούν τα νέα δεδομένα και θα καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις αντίδρασης.

Η προηγούμενη κινητοποίηση

Στις 25 Ιανουαρίου περίπου 3000 άνθρωποι από την Ιεράπετρα και το Μακρύ γιαλό είχαν κάνει «απόβαση» στην Περιφέρεια Κρήτης ενώ πραγματοποίησαν κατάληψη στα γραφεία της αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης. Εκείνη την ημέρα είχε προκληθεί ένταση όταν συγκεντρωμένοι διαπίστωσαν πως τόσο ο κ. Αρναουτάκης όσο και ο κ. Καρούτζος δεν ήταν στα γραφεία τους για να ακούσουν τα αιτήματά τους, επικαλούμενοι συναντήσεις με υπουργούς στην Αθήνα.

Στην κινητοποίηση είχαν δηλώσει συμμετοχή σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιεράπετρας, αλλά και ο εμπορικός σύλλογος ενώ ακόμα και ο σύλλογος βενζινοπωλών της Ιεράπετρας είχε διαθέσει δωρεάν καύσιμα για την μετακίνηση της αυτοκινητοπορείας μέχρι το Ηράκλειο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook