Σοβαρές ενστάσεις φέρεται να διατυπώνει η τρόικα στο σχέδιο της κυβέρνησης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, όπως φάνηκε από τη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης. Οι επιφυλάξεις της επί της ουσίας αφορούν τις οικονομικές επιπτώσεις που θα έχουν οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Προκειμένου να αρθούν οι επιφυλάξεις ο κ. Χατζηδάκης πρότεινε ως τελευταία δυνατότητα μια πενταμερή σύσκεψη η οποία θα γίνει εντός των προσεχών ημερών.

Σε αυτή θα συμμετέχουν εκτός του υπουργείου Ανάπτυξης εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδος και της Ένωσης Τραπεζών προκειμένου να επιβεβαιωθούν οι προτάσεις του κ. Χατζηδάκη.

Επίσης, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης είναι «συγκρατημένα αισιόδοξη» για τη δημιουργία του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου, το οποίο, όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης θα συγκροτηθεί στα πρότυπα του Μarguerit fund στο οποίο θα συμμετέχει η γερμανική KFW, γαλλικοί οργανισμοί και ιδιώτες.

Ερωτηθείς σχετικά, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι το κλίμα στις συναντήσεις της τρόικας με τους κυβερνητικούς παράγοντες σε σχέση με τον περασμένο Μάιο ή Ιούνιο ήταν καλύτερο.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook