Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσίαση ο καιρός αύριο Πέμπτη και στην Κρήτη σύμφωνα με τις προγνώσεις της ΕΜΥ.

Όπως είπε στο Flashnews.gr o διευθυντής της ΕΜΥ μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας, η αλλαγή του καιρού δεν θα κρατήσει πολύ καθώς από το απόγευμα αναμένεται βελτίωση.

Αναλυτικά, από το πρωί της Πέμπτης νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνιση τους, που πολύ γρήγορα θα πυκνώσουν και αργότερα αναμένεται να σημειωθούν βροχές που θα είναι πιθανότατα πιο έντονες στη δυτική Κρήτη και συγκεκριμένα στα νοτιοδυτικά του νομού Χανίων.

Από νωρίς πάντως το απόγευμα σύμφωνα με τον κ. Λέκκα ο καιρός θα δείξει σημάδια βελτίωσης και έως το βράδυ θα βελτιωθεί σημαντικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις που αρχικά θα φθάνουν τα 3-4 μποφόρ και από το βράδυ στις ανατολικές περιοχές των Χανίων αλλά και στο Ρέθυμνο θα ενισχυθούν και θα φθάσουν τα 6 μποφόρ, μέχρι και την Παρασκευή.

Την Παρασκευή οι καιρικές συνθήκες θα είναι πολύ καλές, με τους ανέμους να πνέουν από νότιες διευθύνσεις, με ένταση 5-6 μποφόρ στη δυτική Κρήτη.

Σταδιακή εξασθένηση προβλέπεται από το βράδυ.

Καλός θα είναι ο καιρός και το Σαββατοκύριακο ενώ το Σάββατο το βράδυ αναμένεται μια ενίσχυση των δυτικών ανέμων που τοπικά θα φθάσει τα 6-7 μποφόρ και ίσως στα πελάγη να φθάσει τα 8 μποφόρ.

Την Κυριακή το βράδυ πάντως προβλέπεται σταδιακή εξασθένιση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα με την ελάχιστη το πρωί να φθάνει τους 9-10 βαθμούς Κελσίου και κατά τη διάρκεια της ημέρας ιδιαίτερα μετά την Παρασκευή η μέγιστη τιμή της να ξεπερνάει τους 16 -17 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook