Για τριτοκοσμική κατάσταση που διαμορφώνεται από το παραεμπόριο στην παραλιακή ζώνη του Πλατανιά, κάνουν λόγο οι επιχειρηματίες της περιοχής που ζητούν άμεσα τη λήψη μέτρων.

Το γεγονός αυτό μαζί με το αίτημα να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι, εκφράστηκε επίσημα από μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου επιχειρηματιών Πλατανιά, προς τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος της περιοχής σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

\”Το πρόβλημα ξεκινά από τους μεγάλους προμηθευτές που έχουν ένα κύκλωμα, με παραεμπόρους που τους δίνουν είτε φρούτα είτε γλυκά, ενώ υπάρχουν και έχουν μασέζ που δρουν στην παραλία\” εκτιμά ο πρόεδρος των επιχειρηματιών Κώστας Πρώιμος.

ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις του συλλόγου ο τζίρος των μικροπωλητών, που μεταφράζεται σε ζημία για τους ντόπιους καταστηματάρχες, αγγίζει το 50% του τζίρου των επιχειρήσεων τους.

Το φαινόμενο πάντως του παρεμπορίου στη παραλιακή ζώνη του Πλατανιά, έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις, που συχνά οι ίδιοι οι τουρίστες έχουν εκφράσει τα παράπονά τους καθώς ενοχλούνται από τους μικροπωλητές.

\”Έχει παρουσιασθεί ένα φαινόμενο απίστευτο. Όχι τριτοκοσμικό πλέον, τετρακοσμικό έχει γίνει το φαινόμενο, στην παραλία. Κάθε δυο λεπτά, ακριβώς δυο λεπτά, έχει χρονομετρηθεί, κάποιος ενοχλεί τους τουρίστες\”, σημειώνει ο αντριπρόεδρος των καταστηματαρχών κ. Πέτρος Μαρινάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook