Αρνητικό κλίμα επικρατεί στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς.

 Στις 13:35 ο γενικός δείκτης σημείωνε πτώση 1,32% στις 950,71 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 25,1 εκατ. ευρώ περίπου.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης κατέγραφε απώλειες 1,57% και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ήταν χαμηλότερα κατά 1,34%.

Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών υποχωρούσε κατά 0,91%.

Ανοδικά κινούνταν 33 μετοχές, 81 πτωτικά και 21 παρέμεναν σταθερές.

Το κλίμα επηρεάζουν και οι ανακοινώσεις του οίκου FTSE για τις αλλαγές στους δείκτες του, που θα τεθούν σε ισχύ από τις 18 Μαρτίου.

Από τον δείκτη Developed Europe Mid-Caps αφαιρούνται οι μετοχές των ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Εθνικής Τράπεζας, Alpha Bank, και Eurobank, ενώ δεν προστίθεται καμία ελληνική μετοχή.

Οι προαναφερθείσες μετοχές εντάσσονται στον δείκτη Developed Europe Small Caps, από τον οποίο αφαιρούνται οι Τράπεζα Κύπρου και Cyprus Popular Bank.

Από τον δείκτη FTSE All World αφαιρούνται οι μετοχές των ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Εθνικής Τράπεζας, Alpha Bank και Eurobank, ενώ στον δείκτη FTSE AllCap προστίθεται η μετοχή της Folli Follie και αφαιρούνται οι μετοχές των Τράπεζας Κύπρου και Cyprus Popular Bank.

Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν ανοδικές τάσεις, ενώ άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ σε θετικό έδαφος δείχνουν τα futures.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ήταν υψηλότερα κατά 0,45%, στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωνε άνοδο 0,57% και στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχυόταν κατά 0,32%.

Στην Ισπανία, το χρηματιστήριο σημείωνε άνοδο 0,77% και στην Ιταλία 0,38%.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook