Ελάχιστα είναι τα περιθώρια αλλαγών στους όρους ανακεφαλαιοποίησης των συστημικών τραπεζών όπως αποσαφηνίσθηκε χθες σε συνάντηση του υπουργόυ Οικονομικών Γ. Στουρνάρα με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλο και τον πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κ. Πόλ Κόστερ.

Αν και το προηγούμενο διάστημα είχαν δημιουργηθεί η προσδοκίες για αλλαγές τόσο στον τρόπο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, όσο και στο χρονοδιάγραμμα, οι πιθανότητες τελικά να συμβεί αυτό είναι ελάχιστες.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας κατά τη συνάντησή του την Κυριακή με την τρόικα θα θέσει τα αιτήματα των τραπεζιτών, ήτοι η ακεφαλαιοποίηση να γίνει σε δύο χρονικές φάσεις και να δοθεί χρονική παράταση για τη συμμετοχή των ιδιωτών στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.

Ωστόσο, πηγές κοντά στην τρόικα αποσαφηνίζουν πως δύσκολα μπορούν να γίνουν αποδεκτά και τα δύο αιτήματα.

Πάντως, αναμένεται οι τράπεζες να λάβουν παράταση λίγων εβδομάδων για να προλάβουν να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες που απαιτούνται κάτι που σημαίνει ότι οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου ενδεχομένως να ολοκληρωθούν κα στις αρχές Ιουνίου.

in.gr