Κάτι ψήνεται τις τελευταίες μέρες στο Δήμο Φαιστού. Στην κυριολεξία, το Λαογραφικό Μουσείο Ζαρού σε συνεργασία με το Δήμο Φαιστού, φιλοξενούν τις τελευταίες μέρες ομάδα Δημοσιογράφων από την Αθήνα όπου παρουσιάζουν αλλά και δοκιμάζουν Κρητικά παραδοσιακά εδέσματα. 

Η συγκεκριμένη δράση έλαβε χώρα σε διάφορες τοπικές κοινότητες του Δήμου Φαιστού με τη δημιουργία ποικιλίας εδεσμάτων. Στόχος της παραπάνω δράσης, ήταν να γνωρίσουν αλλά και να προσελκύσουν επισκέπτες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Φαιστού.

Οι περιοχές που συμμετείχαν ήταν η αρχαία Φαιστός, ο Ζαρός, οι Καμάρες, ο Σίβας όπου και έδωσαν την ευκαιρία στο κόσμο να δοκιμάσει τοπικές σπεσιαλιτέ όπως τσιγαριαστό, αντικριστό, το παραδοσιακό Μεσαρίτικο γλυκό τζουλαμάς καθώς και να παρακολουθήσουν από κοντά πως παρασκευάζεται η μυζήθρα. 

Για τη διοργάνωση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας η Δήμαρχος Φαιστού κ. Πετρακογιώργη αφού παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις, συνεχάρη τους διοργανωτές, ενώ δήλωσε ότι ο Δήμος Φαιστού στέκεται αρωγός στην προσπάθεια αυτή που σκοπό έχει να γνωρίσουν οι επισκέπτες την Κρητική παραδοσιακή Κουζίνα, καθώς επίσης να προβληθούν τα ήθη τόπου μας κρατώντας παράλληλα ζωντανή την παράδοση μας.