Νέο CD από Γιώργο Χαιρέτη by Michail Lampathakis Σαν ακούσεις το πως γλιστράει το δοξάρι, ως ροδοπέταλο, στη χορδή της λύρας, ένα σου συμβαίνει… να πεις: «Μη Ξεμακραίνεις Όνειρο»… Δύο χρόνια πέρασαν από τη μέρα που η πρώτη δισκογραφική παρουσία του τραγουδοποιού Γιώργου Χαιρέτη «Σημάδια» άφησε το αποτύπωμα της, όχι μόνο σε όσους την αγάπησαν αλλά και στον ίδιο. Από τότε, όλα όσα κύλησαν στη ζωή του ήταν πότε άγνωστα, πότε επίπονα, κάποια προσπάθησαν να τον λυγίσουν –ίσως και να τα κατάφεραν όπως εξομολογείτε- κάποια ήταν υπέροχα –τόσο που τον έκαναν να ζει πιο έντονα, πιο φωναχτά- έζησε την απόλυτη σχέση με τον εαυτό του -τον έκαμε φίλο μου καλό- χαμογέλασε μα και δάκρυσε πολύ. Η Δισκογραφική ΛΥΡΑ είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει το μουσικό πόνημα «Μη Ξεμακραίνεις Όνειρο» το 2ο προσωπικό CD του κρητικού Καλλιτέχνη Γιώργου Χαιρέτη. Όπως και ο ίδιος γράφει: «Σε τούτη τη δισκογραφία, επιθυμία μου είναι να μοιραστώ με όλους εσάς τις στιγμές μου, οι οποίες, πότε μου δημιούργησαν ΠΤΩΣΗ, πότε ήταν η ΖΩΗ ΜΟΥ ΑΔΕΙΑ, πότε μου έκαναν ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΑΛΗΘΕΙΑ, πότε με έφεραν σε στιγμή που είπα ΘΕΕ ΜΟΥ ΘΑ ΣΕ ΜΙΣΗΣΩ, ακόμα και όταν λύγιζα παρακάλεσα με ΠΡΟΣΕΥΧΗ, ζήτησα ΜΗ ΞΕΜΑΚΡΑΙΝΕΙΣ ΟΝΕΙΡΟ, κυρίως τις φορές που ένιωσα ΤΑΞΙΔΙΩΤΗΣ ΣΤΟ ΧΘΕΣ, όταν έλεγα ΤΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ Σ’ ΑΓΑΠΩ ή το Σ΄ΑΓΑΠΩ ΜΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ».

Πρόκειται για τραγούδια που μελετήθηκαν πολύ μέχρι να φτάσουν στο στούντιο. Τραγούδια βιωματικά, που δεν μπορούσαν να μείνουν μέσα σε κάποιο συρτάρι μιας και διψούσαν για το φως της ζωής. Μιας ζωής γεμάτη φίλους και μουσική όπως χαρακτηριστικά λέει ο Γιώργος Χαιρέτης. «Θαρρώ, πως είναι σπουδαίο να μην επιτρέπεις στα όνειρα σου να ξεμακραίνουν. Ανασαίνεις με τα όνειρα σου, μεγαλώνεις με αυτά, ωριμάζεις και μπορείς να βλέπεις όλα όσα σου χάρισε και σου χαρίζει η ζωή, με μία πιο μουσική διάθεση και διάσταση… Η ζωή είναι τόσο υπέροχη κι ας προσπαθεί να δείξει την υπεροχή της… Είναι η ζωή όλων μας που μπορούμε να τη μοιραζόμαστε…». Γιώργος Χαιρέτης… Από μικρός ένιωθε μέσα του τόσο έντονα τη μουσική που σχεδόν αντιλαμβανόταν πως μέρα τη μέρα αυτός ο μουσικός κύκλος τον τύλιγε, τον αγκάλιαζε τον περνούσε σε μία άλλη πραγματικότητα την οποία πιστά ακολουθούσε. Με καταγωγή από τα Σφακιά και μεγαλωμένος σε μία οικογένεια όπου η Κρήτη, η παράδοση, οι μαζώξεις, τα ριζίτικα και οι ιστορίες ήταν μέρος της ζωής της, δε θα μπορούσε να ξεφύγει από τα ακούσματα και τις εσωτερικές καταγραφές οι οποίες όπως και ο ίδιος λέει, τον έχουν ορίσει και ως άνθρωπο και ως στάση ζωής. Σπούδασε τον ήχο και μελέτησε τα κρουστά και τα έγχορδα. Έτσι ξεκίνησε και η μουσική του διαδρομή. Είναι πολύ σημαντικό για τον Γιώργο Χαιρέτη, το γεγονός πως υπάρχουν αυτό που λέμε σταθερές στη ζωή του την προσωπική, τις οποίες είχε την τύχη να της ενσωματώσω και στην επαγγελματική του πορεία.

Η Δισκογραφική ΛΥΡΑ νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει προσωπικά όλους τους δημιουργούς (μουσικούς και στιχουργούς) για τη συντροφιά που κράτησαν στο 2ο αυτό ταξίδι δημιουργίας του Γιώργου Χαιρέτη. Τον Νίκο Μανιουδάκη Λύρα, τον Γιάννη Σισάκη λαούτο, Μανώλη Νικολουδάκη Ντραμς, Μιχάλη Μαυράκη Μπάσο, Ελένη Καρμπαδάκη φλογέρα και φυσικά τον Σπύρο Πατάπη στις κιθάρες… Επίσης τον Γιώργο Πρωτοπαπαδάκη και το Δημοσιογράφο Μιχαήλ Π. Λαμπαθάκι για τους στίχους… Τον Μιχάλη Μαυράκη μουσικός / τεχνικός ήχου στα εργαστήρια του οποίου ολοκληρώθηκε το συγκεκριμένο μουσικό ταξίδι του Γιώργου Χαιρέτη. Ας γίνουν λοιπόν οι στιγμές αυτές, όνειρο και μοιραστείτε τις με εκείνους που εμπιστεύεστε… Όπως το ίδιο κάνει με όλους εσάς ο τραγουδοποιός της Κρήτης Γιώργος Χαιρέτης. Μοιράζεται τη μουσική του και δεν αφήνει το όνειρο του να ξεμακρύνει.

Μιχαήλ Π. Λαμπαθάκις

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook