Ο αγώνας συνεχίζεται. Έπειτα από τον ξεσηκωμό των μαθητών του Αθλητικού Σχολείου Ηρακλείου για την ενδεχόμενη κατάργηση των ΤΑΔ – ΕΤΑΔ, στο προσκήνιο ήρθε και η υπόθεση της μη αντιπροσώπευσης Ελληνικής αποστολής στο Παγκόσμιο μαθητικό ποδοσφαίρου που διεξάγεται στην Βραζιλία. 
Και αν από το Υπουργείο Παιδείας ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν χρήματα, η απάντηση έρχεται από τους καθηγητές του Αθλητικού Σχολείου Ηρακλείου που λένε ξεκάθαρα πως ο ΟΠΑΠ έχει διαθέσει τα απαιτούμενα κονδύλια, που σημαίνει ότι είναι ψευδής η δικαιολογία του Υπουργείου. 
Και βέβαια, το Αθλητικό Σχολείο Ηρακλείου θεωρούνταν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ενώ, αν έπαιρνε την πρωτιά, οι μαθητές θα αποκτούσαν προνόμια για την είσοδο τους σε πανεπιστημιακές σχολές. 
Την Τετάρτη δεν αποκλείεται, μαθητές, γονείς και καθηγητές να βρεθούν στην Περιφέρεια Κρήτης προκειμένου να εκφράσουν την δυσαρέσκεια τους. Μέσα όλα αυτά, σήμερα οι καθηγητές του σχολείου απέστειλαν υπόμνημα προς την διεύθυνση φυσικής αγωγής του ΥΠΕΠΘ κατηγορώντας τους, για το γεγονός ότι οι μαθητές – αθλητές χάνουν το δικαίωμα εισόδου σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ. 

Υπόμνημα των Καθηγητών του Αθλητικού Σχολείου 

Ο Σύλλογος καθηγητών του Αθλητικού Σχολείου Ηρακλείου εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά τους προς τους ενδιαφερόμενους φορείς για τη μη διεξαγωγή του σχολικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου αλλά και όλων των άλλων αθλημάτων την τρέχουσα σχολική χρονιά. 
Ως γνωστόν, μετά από συζητήσεις, κινητοποιήσεις γονέων, μαθητών, κατά το μήνα Νοέμβριο, το Αθλητικό Σχολείο Ηρακλείου, που κινδύνευε με κατάργηση την τρέχουσα σχολική περίοδο, κατάφερε να συνεχίσει τη λειτουργία του.
Οι μαθητές – αθλητές όμως, που επέλεξαν και επιλέχτηκαν να φοιτήσουν σε αυτό, μάταια περιμένουν μήνες τώρα να συνεχίσουν οι αγώνες του σχολικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει τον Οκτώβριο της σχολικής χρονιάς που διανύουμε και διακόπηκαν με την αιτιολογία της ανύπαρκτης χρηματοδότησης. 
Το αποτέλεσμα αυτής της διακοπής ήταν να χαθεί η δυνατότητα συμμετοχής της χώρας μας και των μαθητών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, που θα διεξαχθεί στη Βραζιλία. Με τη μη διεξαγωγή του σχολικού πρωταθλήματος οι μαθητές μας χάνουν τα μόρια για την εισαγωγής τους σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, στοιχείο που αποτελεί τον κύριο λόγο ύπαρξης των Αθλητικών Σχολείων. 
Κρίνουμε ότι το Υπουργείο οφείλει να αντιμετωπίσει με αμεσότητα και υπευθυνότητα το πρόβλημα. Ο ΟΠΑΠ διαθέτει τα απαιτούμενα κονδύλια για τη διεξαγωγή των αγώνων και υπάρχουν ακόμα τα χρονιά περιθώρια για να γίνουν αυτοί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook