Δυσαρεστημένος από την εικόνα της ομάδας του απέναντι στον ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε ο Άγγελος Αναστασιάδης στη συνέντευξη τύπου.

Ο τεχνικός του Πλατανιά τόνισε ότι δεν ήταν καλή η λειτουργία της ομάδας του, αλλά παρόλα αυτά επέμεινε ότι στο τέλος θα τα καταφέρει να μείνει στην κατηγορία.

«Χάσαμε ένα παιχνίδι για το οποίο όλη την ευθύνη την έχω εγώ. Δυστυχώς και οι επιλογές και ο τρόπος που λειτουργήσαμε δεν ήταν αυτός που έπρεπε. Άσχετα αν δεχθήκαμε ή μάλλον κάναμε δύο δώρα στον ΠΑΟΚ. Θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε εντελώς διαφορετικά. Δυστυχώς για μια άλλα Κυριακή –όπως και την προηγούμενη στην Κέρκυρα- δεν είμαστε αυτοί που θα έπρεπε να είμαστε. Μπορούσαμε να κάνουμε πολύ περισσότερα πράγματα. Κι όταν χάνει η ομάδα την ευθύνη την φέρνει ο προπονητής. Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ και καλή συνέχεια».

Για το τι δεν πήγε καλά στο παιχνίδι: «Δεν είναι θέμα μόνο η αγωνιστική κατάσταση στο παιχνίδι. Είναι και η όλη προετοιμασία που γίνεται όλη την εβδομάδα. Και εκεί δυστυχώς δεν ήμασταν και στην καλύτερη εβδομάδα. Βέβαια μπορούμε να έχουμε δικαιολογίες χιλιάδες. Είχαμε αρρώστιες. Δεν μ’ αρέσουν όμως εμένα αυτά. Γι’ αυτό είμαστε εδώ για να βρίσκουμε τις λύσεις. Δεν έμαθα να κρύβομαι ποτέ και δεν θα το κάνω και τώρα. Δεν θα το κάνω ποτέ. Είμαι στεναχωρημένος και για τα δύο παιχνίδια που περάσανε γιατί θα μπορούσαμε να αποκομίσουμε πολλούς πόντους και δεν πήραμε τίποτα. Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι τους είχαμε ανάγκη. Για πολλούς λόγους. Δεν τη φοβάμαι την ομάδα. Είμαστε πολύ καλύτεροι από πολλούς. Αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Είσαι στη βαθμολογία εκεί που είσαι και έχεις πρόβλημα. Και δεν ξέρω κατά πόσο τα παιδιά αυτά θα έχουν δύναμη για να το κάνουν. Ελπίζω να τα βοηθήσει η Παναγιά. Να μας βοηθήσει όλους. Να μας φωτίσει για να τα κάνουμε όλα καλύτερα, γιατί όσο θα φτάνει προς το τέλος και είσαι με την ψυχή στο στόμα τότε κάνεις κι εύκολα το λάθος, βαραίνουν και τα πόδια, γίνονται κι άλλα πράγματα. Χάσαμε μια ευκαιρία μεγάλη να κερδίσουμε μια μεγάλη ομάδα και δεν το κάναμε».

Σε σχόλιο ότι σε Αγγλική περιγραφή του αγώνα ο σπίκερ είπε ότι φαίνεται να μην έχουν διάθεση οι παίκτες του Πλατανιά για να κυνηγήσουν τη νίκη: «Ο Εγγλέζος έχει μάθει άλλα πράγματα. Να πέφτουν κορμιά. Αυτό είπε. Εμείς εδώ έχουμε πολλή δουλειά και πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα. Αλλά δεν αλλάζουνε αυτά μόνο ο προπονητής φταίει. Ο Εγγλέζος με δυο κουβέντες τα είπε όλα»

Για το αν υπήρχε άγχος και κούραση: «Αυτό είναι ένα πρόβλημα αλλά θα το λύσουμε κι αυτό. Μη με βάζετε σ' αυτή τη διαδικασία τώρα. Στενοχωριέμαι πάρα πολύ με όλη αυτή την κατάσταση. Ξέρετε, εγώ έμαθα να κάνω πρωταθλητισμό. Έμαθα μην χάνω… Έμαθα να προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Δεν κατηγορώ κανέναν. Κατηγορώ μόνο τον εαυτό μου. Πρέπει να πείσω. Καταλάβατε; Πρέπει να πείσω. Κι από τη στιγμή που δεν γίνεται, σημαίνει ότι δεν έχω βρει τον τρόπο, δεν έχω βρει το... κουμπί. Δε φταίει κανένας. Δεν φταίνε τα παιδιά. Όταν έχεις μάθει μια ρότα είναι δύσκολο να την αλλάξεις. Κάνουμε προσπάθεια όμως. Γι’ αυτό παρακαλάω την Παναγιά. Δεν μπορώ μόνος μου. Καταλάβατε; Δεν μπορώ μόνος μου. Έγινε ένα κλικ, μόλις πήγαμε “εκεί”, ξαναγυρίσαμε πίσω... Νομίσαμε ότι όλα έγιναν καλά, ότι όλα τελείωσαν. Ο πρωταθλητισμός δεν είναι έτσι. Ο πρωταθλητισμός είναι κάθε Κυριακή είσαι εδώ. Κάθε μέρα είσαι εδώ. Και γι' αυτό δεν στα δίνει κιόλας. Δεν τρέφω αυταπάτες. Ξέρω πού είμαι και ξέρω τι γίνεται... Θα τα καταφέρουμε όμως στο τέλος.»

Για το ότι ο Αναστασάκος δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός: «Μην με βάζεις σε αυτή τη διαδικασία να κάνω κριτική στους παίκτες μου. Μην μου το κάνετε αυτό. Δεν θέλω να το κάνω. Εσείς μπορείτε να γράψετε και να πείτε ό,τι θέλετε. Άλλωστε γι' αυτό είστε. Κι εμένα θα με κριτικάρετε και τους ποδοσφαιριστές για την αγωνιστική τους κατάσταση, αν πήγαν καλά. Αυτή είναι η δουλειά σας. Αλλά μην με βάζετε σε αυτή τη διαδικασία. Έχω πολλά περισσότερα πράγματα και πολύ πιο σημαντικά να συζητήσω και να κάνω με τα παιδιά.»

Για το ματς με Πανιώνιο: «Θα τα... βολέψουμε. Θα τα κάνουμε καλά. Θα το γυρίσει το κουμπί πάλι.»

Αν είναι πισωγύρισμα η εικόνα του Πλατανιά στα τρία τελευταία παιχνίδια: «Όχι, δεν είναι πισωγύρισμα. Είναι έπαρση. Το καταλάβατε; Και το πληρώνεις. Και με τον Αστέρα Τρίπολης είχαμε μία πολλή ωραία παρουσία. Όταν παίζεις καλά, κερδίζεις. Παίξαμε καλά με την ΑΕΚ κερδίσαμε. Παίξαμε με τον ΟΦΗ καλά, κερδίσαμε. Παίξαμε καλά με τον Άρη κερδίσαμε. Καταλάβατε; Σήμερα δεν παίξαμε καλά. Παίξαμε ωραία. Με τον Αστέρα παίξαμε ωραία. Με την Κέρκυρα ωραία παίξαμε σε αυτό το άθλιο γήπεδο. Ωραία παίξαμε. Καλά δεν παίξαμε. Καταλάβατε; Κι εγώ δεν μπορώ. Δεν είναι δικαιολογία. Αλλά το “ωραία μέρα” δεν είναι δικαιολογία. Μπορεί ν’ αρέσει στον κόσμο αλλά κάποια στιγμή θα το ξεχάσει. Και θυμάστε που στο παιχνίδι με τον Αστέρα μου λέγατε ότι ο κόσμος έφυγε ευχαριστημένος. Δεν μ' αρέσει. Δεν είναι αυτό αντιμετώπιση ομάδος. Καταλάβατε;»

Για την απόφαση να παίξει ο Λαζαρίδης κάτω από την εστία αντί του Κηπουρού: «Ήταν θέμα επιλογής μου, καθαρά. Αλλά εγώ δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα κρεμάσω κάποιον. Όπως και δεν υψώνω κανένα. Εγώ είμαι με την ομάδα. Και βέβαια η επιλογή είναι δική μου κι από τη στιγμή που η επιλογή είναι δική μου, αν είναι λανθασμένη ή όχι, το λάθος είναι δικό μου. Είναι απλά τα πράγματα. Εγώ δεν ψάχνω να βρω άλλα πράγματα.» 

Λευτέρης Αντωνακάκης