O πόλεμος στη Λιβύη κόστιζε καθημερινά στην αεροπορία των ΗΠΑ περίπου τέσσερα εκατομμύρια δολάρια, ποσό που δεν θα καταβάλλεται πλέον μετά την διακοπή των επιχειρήσεων των αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών στη χώρα αυτή, ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική κυβέρνηση.

«Μέχρι τώρα έχουν δοθεί περίπου 75 εκατομμύρια δολάρια για το κόστος της επιχείρησης» ανέφερε στον Τύπο ο στρατιωτικός αξιωματούχος Μάικλ Ντάνλεϊ και πρόσθεσε «η εκτίμηση που κάναμε είναι ότι το κόστος ήταν τέσσερα εκατομμύρια δολάρια την ημέρα».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι το ποσό αυτό «πιθανώς θα διευθετηθεί με το τέλος της αμερικανικής συμμετοχής στις επιχειρήσεις» στη Λιβύη, χωρίς όμως να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Για να γίνει κατανοητό το ανωτέρω κόστος, συνέχισε ο κ. Ντάνλεϊ, πρέπει να σημειώσουμε ότι για την μεταφορά 5-6 χιλιάδων Αμερικανών από την Ιαπωνία μετά το σεισμό και το φονικό τσουνάμι, δαπανήθηκαν περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια και επιπλέον 8-9 εκατομμύρια για ανθρωπιστική βοήθεια στην πληγείσα Ιαπωνία.

Στη διεθνή δύναμη κατά της Λιβύης μετείχαν από την πλευρά των ΗΠΑ 50 πολεμικά αεροσκάφη και 39 υποστηρικτικά από την πρώτη ημέρα των επιχειρήσεων στις 19 Μαρτίου, επισήμανε καταλήγοντας ο κ. Ντάνλεϊ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook