Ο στρατιωτικός ηγέτης των ανταρτών στη Λιβύη, στρατηγός Αμντούλ Φατάχ Γιουνίς, επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης ότι οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών έχουν παραλάβει εξοπλισμό προερχόμενο από τις χώρες της συμμαχίας.

Ο Γιουνίς όμως δεν αποκάλυψε το συγκεκριμένο τόπο προέλευσης των όπλων, αναφέροντας αόριστα ότι πρόκειται για ελαφρύ οπλισμό που προσφέρθηκε στους εξεγερμένους από φιλικές χώρες.

\”Αλλά αυτό δεν αρκεί\”, προειδοποίησε ο επικεφαλής των δυνάμεων των εξεγερμένων, στην συνέντευξή του στο δορυφορικό δίκτυο Αλ-Αάν, αποτείνοντας έκκληση στο ΝΑΤΟ, να κάνει εξαίρεση στην απόφασή του για επιβολή ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων πάνω από το έδαφος της Λιβύης και να επιτρέψει στους αντικαθεστωτικούς, που μάχονται ενάντια στο Μουαμάρ Καντάφι, να επιτεθούν στα στρατεύματά του με τα δικά τους αεροπλάνα.

Νωρίτερα μάλιστα είχε απευθύνει και ενστάσεις κριτικής στο ΝΑΤΟ, γιατί κατά τη γνώμη του, καθυστέρησε να ξεκινήσει τις επιδρομές κατά του καθεστώτος Καντάφι.

Ο Γιουνίς, πρώην υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης του Καντάφι, αυτομόλησε στις τάξεις των εξεγερμένων εγκαταλείποντας τους παλιούς συντρόφους του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook