Πολύ πιθανή θεωρείται πλέον η δημιουργία Παιδικού Χωριού S.O.S. στο Ηράκλειο, μετά από τη δωρεά οικοπέδου στη Φοινικιά για το λόγο αυτό.


Σύμφωνα με την Πρέσβειρα της Αυστρίας, στην Κρήτη λειτουργεί μόνο ένα ίδρυμα για παιδιά, ενώ οι ανάγκες είναι μεγάλες. 
\’\’Υπάρχει πραγματική ανάγκη για τη δημιουργία Παιδικού Χωριού S.O.S στην Κρήτη, γιατί οι αιτήσεις είναι πολλές και οι υπάρχουσες δομές δεν καλύπτουν τις ανάγκες\’\’ είπε η κα Schubert.

H Αυστριακή Πρεσβεία ασχολείται ενδελεχώς με το θέμα καθώς τα Χωριά S.O.S. που φιλοξενούν παιδιά ξεκίνησαν από την Αυστρία.

Μάλιστα η Melitta Schubert, όπως είπε, πρωταρχικός σκοπός της επίσκεψης της στην Κρήτη ήταν η παρουσία της προχθές στο Ηράκλειο σε εκδήλωση για το χωριό SOS.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Ο σκοπός της επίσκεψής μου στην Κρήτη ήταν να παρευρεθώ σε μία εκδήλωση που έγινε με σκοπό την ίδρυση παιδικού χωριού SOS στην Κρήτη, λειτουργούν ήδη άλλα σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, αποσκοπούμε να δημιουργήσουμε και ένα παιδικό χωριό SOS στην Κρήτη. Τα παιδικά χωριά ξεκινήσανε από την Αυστρία το 1949 και για αυτό ήρθα εδώ στην Κρήτη. Παράλληλα όμως θα θέλαμε να κουβεντιάσουμε και άλλα θέματα που αφορούν τον τουρισμό και γενικά τη συνεργασία των δύο χωρών».

Από την πλευρά του για το ίδιο θέμα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης πρόσθεσε :« Είναι μια σημαντική προσπάθεια που γίνεται για να υπάρχουν χωριά SOS στην Κρήτη στο Ηράκλειο και θεωρώ ότι με την παραχώρηση του οικοπέδου που αξίζουν συγχαρητήρια στο δωρητή είναι η πρώτη ενέργεια που γίνεται για να υπάρχουν οι εγκαταστάσεις. Χρειάζεται τη στήριξη όλων μας και είναι ιδιαίτερα σημαντικό που η κυρία Πρέσβης της Αυστρίας ήρθε στην Κρήτη ήρθε στο Ηράκλειο για την εκδήλωση αυτή να δηλώσει τη στήριξη στην προσπάθεια που γίνεται. Η Περιφέρεια θα είναι δίπλα σ αυτή την προσπάθεια».

flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook