Περισσότερες πληροφορίες έγιναν γνωστές σχετικά με τον Ραμ Σινγκ, τον 34χρονο που βρέθηκε κρεμασμένος μέσα σε φυλακή του βόρειου Ν. Δελχί όπου κρατούνταν για τον βιασμό της 20χρονης φοιτήτριας μέσα σε λεωφορείο.

Ο Ραμ Σινγκ ήταν οδηγός λεωφορείου και το 2009 ήταν θύμα ενός αυτοκινητιστικού ατυχήματος που προκάλεσε προβλήματα στο αριστερό του χέρι. Οι γιατροί τού τοποθέτησαν μια σιδερένια ράβδο.

Μάλιστα μετά είχε εμφανιστεί και σε reality show όπου ήρθε σε διαμάχη με κάποιον ιδιοκτήτη λεωφορείου ο οποίος χαρακτήρισε τον Σινγκ ως «μεθυσμένο και απερίσκεπτο οδηγό». Τα πλάνα της εκπομπής παρουσιάζουν πράγματι τον Σινγκ να έχει κινητικά προβλήματα με το αριστερό του χέρι.

Όμως και οι γείτονες του τον περιγράφουν ως «μέθυσο» και με πολλά προβλήματα συμπεριφοράς, καθώς είχε μπλέξει σε ουκ ολίγους καυγάδες.

Από την άλλη, ο πατέρας του Σινγκ υποστηρίζει ότι λόγω του προβλήματος με το χέρι, ο γιος του ήταν αδύνατο να οργανώσει τον απαγχονισμό του.

Ο δικηγόρος του Σινγκ θα υποστηρίξει ότι ο Ραμ Σινγκ βρισκόταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση, συνεπώς δεν αυτοκτόνησε, αλλά δολοφονήθηκε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φυλακές υψίστης ασφαλείας Τιχάρ όπου κρατιόταν ο Σινγκ έχουν κακή φήμη. Έχει ακουστεί επανειλημμένως ότι οι φύλακες κακομεταχειρίζονται τους κρατούμενους, όπως και περί βιασμών μεταξύ των τελευταίων. Επίσης, οι τρόφιμοι είναι οι διπλάσιοι σε αριθμό από όσους προορίζονται οι εγκαταστάσεις να κρατήσουν.

Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του αδερφού της 20χρονης που κακοποιήθηκε και εν τέλει ξεψύχησε: «Ήξερε ότι θα πεθάνει έτσι κι αλλιώς, γιατί οι κατηγορίες ήταν πολύ βαριές. Δεν με συγκινεί ιδιαιτέρως το γεγονός ότι αυτοκτόνησε επειδή θα προτιμούσα να κρεμαστεί δημοσίως. Είναι άδικο που πήρε από μόνος του την ζωή του, αλλά τουλάχιστον ένας από τους βιαστές της αδερφής μου είναι νεκρός. Πολύ πιθανό οι υπόλοιποι να περιμένουν την θανατική ποινή τους».

Σύμφωνα με τα επίσημα αρχεία εγκλημάτων της Ινδίας, το 2011 αυτοκτόνησαν 68 κρατούμενοι των τοπικών φυλακών και οχτώ δολοφονήθηκαν από άλλους τρόφιμους.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook