Η δίκη του Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος κατηγορείται ότι πλήρωσε τις σεξουαλικές υπηρεσίες της νεαρής μαροκινής Καρίμα ελ Μάχρουγκ, γνωστής ως «Ρούμπι η καρδιοκλέφτρα», αναβλήθηκε για τις 31 Μαΐου λίγα μόλις λεπτά μετά την έναρξή της.

Ο Μπερλουσκόνι κατηγορείται επίσης για κατάχρηση εξουσίας γιατί άσκησε πιέσεις στην ιταλική αστυνομία να απελευθερώσει τη Ρούμπι μετά τη σύλληψή της για κλοπή στα τέλη Μαΐου, κάτι που επισύρει ποινή φυλάκισης έως 12 ετών.

Κατηγορείται επίσης για κατάχρηση εξουσίας γιατί άσκησε πιέσεις στην ιταλική αστυνομία να απελευθερώσει τη Ρούμπι μετά τη σύλληψή της για κλοπή στα τέλη Μαΐου, κάτι που επισύρει ποινή φυλάκισης έως 12 ετών.

Ο Καβαλιέρε είπε ότι παρενέβη γιατί νόμιζε ότι ήταν η ανιψιά του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ αλλά η εισαγγελία δηλώνει ότι ο πρωθυπουργός το έκανε σκόπιμα για να εμποδίσει τη Ρούμπι να προβεί σε δηλώσεις.

Ο Μπερλουσκόνι και η Ρούμπι διέψευσαν ότι είχαν ερωτικές σχέσεις, αρνήθηκαν ότι τα δείπνα στην έπαυλη του εκατομμυριούχου κοντά στο Μιλάνο εξελίσσονταν σε πάρτι «μπούνγκα μπούνγκα» όπως περιέγραφαν πολλοί απ\’ όσους συμμετείχαν σε αυτά, σύμφωνα με τηλεφωνικές υποκλοπές το περιεχόμενο των οποίων δημοσιεύτηκε στον Τύπο.

Η υπεράσπιση κατάρτισε έναν κατάλογο μαρτύρων για τη δίκη αυτή με διεθνείς διασημότητες, μεταξύ τους ο Τζορτζ Κλούνι και η σύντροφός του Ιταλίδα ηθοποιός Ελιζαμπέτα Κανάλις, ο αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης Κριστιάνο Ρονάλντο, υπουργοί, αστέρες της ιταλικής τηλεόρασης.

Για τον Μπερλουσκόνι, που άλλωστε έχει συνηθίσει τα δικαστήρια και έχει δικαστεί αρκετές φορές για οικονομική απάτη και διαφθορά, η υπόθεση «Ρούμπιγκεϊτ» θα είναι η πιο δύσκολη δίκη που έχει ν\’ αντιμετωπίσει, δεδομένων των σε βάρος του κατηγοριών.