Έντονες αντιδράσεις μεταξύ των μουσουλμάνων ηγετών έχει προκαλέσει η φωτογραφία που απεικονίζει τον Πρόεδρο του Ιράν, Μαχμούντ Αχμεντινετζάντ, να αγκαλιάζει την συντετριμμένη μητέρα του Ούγκο Τσάβες στην κηδεία του ηγέτη της Βενεζουέλας.

Οι συντηρητικοί μουσουλμάνοι χαρακτήρισαν την αγκαλιά του ιρανού προέδρου ως «haram», δηλαδή μια αμαρτωλή κίνηση που προσβάλλει τον Αλλάχ. Αυτό συμβαίνει επειδή σύμφωνα με την ισλαμική εφαρμογή των κανόνων στο Ιράν, ένας άνδρας απαγορεύεται να αγγίζει κάποια γυναίκα που δεν ανήκει στον οικογενειακό του κύκλο. Σύμφωνα με τον ιμάμη του Ισφαγάν, Μοχάμεντ Ταγκί Ραχμπάρ, ο Αχμεντινετζάντ «έχασε τον έλεγχο».

Ο σάλος για την πολυσυζητημένη φωτογραφία άρχισε από νωρίς, όταν ο ιρανικός Τύπος κατηγόρησε την Telegraph ότι η εικόνα είναι «πειραγμένη» μέσω Photoshop! Κάτι ακόμα που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στην ισλαμική κοινότητα είναι η ανάρτηση του Αχμεντινετζάντ στην προσωπική του ιστοσελίδα που ανέφερε ότι «ο Τσάβες θα αναστηθεί μαζί με τον Ιησού Χριστό».

Από την άλλη, πιο ψύχραιμες φωνές αναλύουν όλες αυτές τις αντιδράσεις ως μέρος μίας πολιτικής αντιπολίτευσης που θα διαβάλλει το προφίλ του Αχμαντινετζάντ, καθώς το Ιράν ετοιμάζεται για τις πρώτες του εκλογές μετά το 2009.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook