Τον δικό της Γολγοθά ανεβαίνει μια 25χρονη από το Ηράκλειο που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας και αντιμετωπίζει το πιο σκληρό πρόσωπο της πολιτείας. Η νεαρή κοπέλα, δίνει τον δικό της αγώνα καθημερινά.

Πάρα τη χρόνια πάθηση που καλείτε να αντιμετωπίσει, ολοκλήρωσε τις σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο και παραμένει άνεργη, όπως η πλειονότητα των νέων σήμερα, ανεξαρτήτως πτυχίων και προσόντων.

Σε αυτή την χρονική συγκυρία έρχεται το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου να ζητήσει από την 25χρονη για τα φάρμακα (μόλις) ενός τριμήνου το πόσο των 2000 ευρώ (!) περίπου.

Μια λάθος συνεννόηση ανάμεσα σε εκείνη το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο οποίο ήταν ασφαλισμένη μέχρι τον Αύγουστο του 2012 και φυσικά το φαρμακείο του Νοσοκομείου την φέρνει σήμερα σε αυτή τη θέση. Συγκεκριμένα η ασφάλιση έληξε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, αλλά κανείς δεν την ενημέρωσε.

Ο γιατρός της στο ΠαΓΝΗ έγραψε κανονικά τα φάρμακα για το τελευταίο τρίμηνο του 2012 και μερικούς μήνες μετά, η 25χρονη ειδοποιήθηκε ότι το βιβλιάριο της είχε λήξει και έπρεπε να καταβάλει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό! 


\’\’Είμαι σε απόγνωση.
Πρέπει να καταβάλω άμεσα για τα φάρμακα ένα χρηματικό ποσό αναδρομικά το οποίο δεν έχω. Αν γνώριζα πως είχε λήξει η ασφάλεια μου από το Πανεπιστήμιο στις 31/8/2012 δεν θα έπαιρνα τα φάρμακα μου για το επίμαχο τρίμηνο, που καλούμε τώρα να πληρώσω\’\’ λέει στο flashnews.gr η νεαρή Ηρακλειώτισσα, η οποία πλέον εκτός τη χρόνια πάθηση της, καλείται να αντιμετωπίσει το χρέος για τα φάρμακα και την αναλγησία των εμπλεκόμενων από το ΠαΓΝΗ και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι να καλύψει η Πρόνοια το κόστος των φαρμάκων για τα επόμενα χρόνια, ήταν διατεθειμένη να μην παίρνει την απαραίτητη για την υγεία της φαρμακευτική αγωγή λόγω του υψηλού κόστους.

Τώρα η ΔΥΠΕ Κρήτης καλείται να δείξει ευαισθησία και να δώσει λύση στο πρόβλημα γιατί πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι.

flashnews.gr 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook