Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα δώσει προτεραιότητα και θα προσπαθήσει, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων του δικτύου του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), έδωσε στον βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλη Στρατάκη, ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.Αηδόνης, κατά τη συζήτηση σχετικής Ερώτησής του την Τρίτη στη Βουλή.

Μάλιστα, ο Υφυπουργός επεσήμανε ότι το Υπ.Υγείας έχει ήδη εξασφαλίσει με μία πρόσθετη νομοθετική ρύθμιση να εξαιρεθούν οι δομές αυτές, όπως είναι και το ΚΕΘΕΑ, από την αναστολή των προσλήψεων και έχει «δωσει το πράσινο φως» για 185 νέες προσλήψεις.

Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση δείχνει την υποστήριξή της στα άτομα που έχουν ανάγκη για απεξάρτηση, καθώς το ΚΕΘΕΑ είναι ο μεγαλύτερος φορέας απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο κ.Στρατάκης ευχαρίστησε την πολιτική ηγεσία του Υπ.Υγείας για την πραγματικά σημαντική προσπάθεια ενίσχυσης του ΚΕΘΕΑ με εξειδικευμένο προσωπικό που θα συνεισφέρει στην ψυχολογική στήριξη και την απεξάρτηση των συνανθρώπων μας.

Επίσης, ενημέρωσε τη Βουλή για την πρόσφατη διακομματική πρωτοβουλία βουλευτών του νομού Ηρακλείου, που αφορά το άνοιγμα λογαριασμού αλληλεγγύης για την ενίσχυση του σημαντικου έργου που επιτελεί το ΚΕΘΕΑ.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε τα θετικά σχόλια τόσο του Προεδρείου της Βουλής όσο και του κ.Αηδόνη, αφού οι βουλευτές του νομού Ηρακλείου συνεργάστηκαν για ένα πολύ σοβαρό θέμα, δείχνοντας το κοινωνικό τους πρόσωπο και θέλοντας να συνεισφέρουν στην απρόσκοπτη και πολυσήμαντη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ στην Κρήτη αλλά και στην απεξάρτηση των συμπολιτών μας από τα ναρκωτικά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook