Στο πλαίσιο των προγραμμάτων ενημέρωσης των μαθητών και της ευαισθητοποίησης τους σε θέματα υγείας, που έχει αναπτύξει η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και συγκεκριμένα την ενημέρωση τους για την αντισύλληψη, τον ιό των ανθρώπινων Θηλωμάτων και τα Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα νοσήματα, η Δ/νση Προγραμματισμού της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με τις Υπεύθυνες Αγωγής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Κρήτης και με καταρτισμένο επιστημονικό ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων αρμοδιότητας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης προχωρά στην εκπόνηση επιμορφωτικών συναντήσεων για τη Σεξουαλική Αγωγή στα σχολεία.

Οι επιμορφωτικές συναντήσεις απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς και σε μαθητές αλλά και γονείς που επιθυμούν να παρακολουθήσουν και να ενημερωθούν σχετικά.
Το πρόγραμμα υλοποίησης των επιμορφωτικών συναντήσεων, που θα πραγματοποιηθούν και στους τέσσερις νομούς της περιφέρεια Κρήτης, έχει ως εξής: 
• 19 Μαρτίου 2013 και ώρα 12.30 μ.μ. – Σητεία στο ΕΠΑΣ, με ομιλητές τους κ.κ. Χ. Σαρίδη, Διευθυντή Μαιευτικής –Γυναικολογικής Κλινικής του Γ.Ν-Κ.Υ Σητείας και Μ. Νικολάου, ιατρό ΕΒ΄ του Γ.Ν. Αγίου Νικολάου 
• 26 Μαρτίου 2013 και ώρα 12.30 μ.μ – Ιεράπετρα με ομιλητές τους κ. κ Θ. Κατάσο, Διευθυντή Μαιευτικής –Γυναικολογικής Κλινικής του Γ.Ν. Αγίου Νικολάου και Μ. Νικολάου, ιατρός ΕΒ΄ του Γ.Ν. Αγίου Νικολάου 
• 02 Απριλίου 2013 και ώρα 12.30 μ.μ. – Άγιο Νικόλαο με ομιλητές τους κ.κ. Θ. Κατάσο, Διευθυντή Μαιευτικής –Γυναικολογικής Κλινικής του Γ.Ν. Αγίου Νικολάου και Μ. Νικολάου, ιατρό ΕΒ΄ του Γ.Ν. Αγίου Νικολάου 
• 10 Απριλίου 2013 και ώρα 14.30μ.μ – Ρέθυμνο με ομιλητές τους κ.κ. Ματαλλιιωτάκη Ιωάννη, Καθηγητή ΠΑΓΝΗ, Κονσολάκη Ιωάννη, ιατρός μαιευτήρας του Γ.Ν. Ρεθύμνου και Αγγελάκη Πόπη, μαία ΠΑΓΝΗ-Γ.Ν. «Βενιζέλειο» 
• 17 Απριλίου 2013 και ώρα 10.00 π.μ. – Βρύσες Αποκορώνου Χανίων με ομιλητές τους, κα Νιράκη Ευτυχία, του κλάδου ΠΕ Ιατρών της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και κ. Στρατουδάκη Γεώργιο, ιατρό ΕΒ΄ Μαιευτικής –Γυναικολογίας του Γ.Ν. Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος» 
Επίσης την 01 Απριλίου 2013 και ώρα 18.00 στις εγκαταστάσεις του σχολικού συγκροτήματος 23ου ,26ου και 3ου στις Πατέλλες του Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα: «Βία στα σχολεία, πως επηρεάζει η βία τα παιδιά, πρόληψη και τρόποι αντιμετώπισης» 
Το θέμα της εκδήλωσης που ως στόχο έχει την ενημέρωση μαθητών και των οικογενειών τους, θα αναλύσουν οι ομιλητές κα Πετειναράκη Ελένη, Ψυχολόγος του Κέντρου Προστασίας Παιδιού Νεάπολης και ο κ. Καφετζάκης Βασίλης, Κοινωνικός Λειτουργός της 7ης ΥΠΕ Κρήτης. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook