Σε εκλογικούς ρυθμούς βρίσκεται σήμερα, Πέμπτη, η Ιπποκράτους που εκλέγει νέο γραμματέα και Πολιτικό Συμβούλιο.

Η νέα Κεντρική Επιτροπή καλείται να ψηφίσει για την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη, πιθανότατα ως μοναδικού υποψηφίου για τη θέση του γραμματέα.

Τα 170 μέλη έχουν ειδοποιηθεί να βρίσκονται στις 12.30 το μεσημέρι στην Ιπποκράτους προκειμένου μέσα από εκλογικές διαδικασίες να αναδείξουν, πλην του νέου γραμματέα, 13μελές Πολιτικό Συμβούλιο, Επιτροπή Πιστοποίησης και Καταστατικού, Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου και γραμματείς τομέων.

Μεγάλη σημασία αποδίδεται από την Ιπποκράτους, όπως σημειώνουν Τα Νέα, στον αριθμό των ψήφων που θα συγκεντρώσει ο υποψήφιος γραμματέας, αφενός διότι θα καταδείξει τη δύναμη των βενιζελικών στο εσωτερικό του κόμματος μετά το Συνέδριο και αφετέρου θα μετρήσει το βάθος του ρήγματος που έχει δημιουργηθεί εντός της ίδιας ομάδας λόγω των αντιδράσεων που καταγράφονται προς το πρόσωπο του 33χρονου Ανδρουλάκη.

Το ενδιαφέρον εστιαζόταν στις υποψηφιότητες για το νέο Πολιτικό Συμβούλιο όπου και θα αποτυπωθούν οι πραγματικοί συσχετισμοί δυνάμεων. Τους χειρισμούς έκανε ο συντονιστής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος, από το γραφείο του οποίου πέρασαν πολλά στελέχη. Επιθυμία των βενιζελικών είναι να εκλέξουν 8 από τα 13 μέλη του κεντρικού οργάνου.

Βέβαιες θεωρούνται οι υποψηφιότητες της Φώφης Γεννηματά και του Κώστα Σκανδαλίδη. Από τα στελέχη που βρίσκονται κοντά στην ηγεσία θεωρείται ότι θα θέσουν υποψηφιότητα οι Πάρις Κουκουλόπουλος, Συλβάνα Ράπτη και Τάκης Ρήγας, πιθανόν ο Πάνος Μπεγλίτης και η Νάντια Γιαννακοπούλου, όπως επίσης ο Αντώνης Σαουλίδης και η Ελίζα Πολίτη (προτάσεις Ανδρουλάκη).

Υποψήφιος θα είναι και ο συντονιστής της Μονάδας Παραγωγής Πολιτικής Κυριάκος Πιερρακάκης.

Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ εξελέγη ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση Παύλος Χρηστίδης.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook