Ο Σύλλογος φοιτητών του τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης, με ανακοίνωσή του καλεί τους φοιτητικούς συλλόγους και όλους τους φοιτητές που βάλλονται τώρα από την εφαρμογή της πρώτης φάσης του σχεδίου “Αθηνά”, αλλά και τη φοιτητική κοινότητα συνολικά που θα θιγεί το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς και όλη την κοινωνία, να συμμετέχει στο συλλαλητήριο που θα γίνει σήμερα στις12:00 στην πλατεία Ελευθερίας.

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

\”Πλήθος φοιτητών από ΑΕΙ και ΤΕΙ των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου συμμετείχε στο κάλεσμα της Πέμπτης 7/03/2013, στη Λότζια Ηρακλείου, για τη δημιουργία Συντονιστικού, το οποίο τάσσεται ενάντια στο σχέδιο “Αθηνά” και απαιτεί την απόσυρση του.

Κοινή ήταν η πεποίθηση όλων των συμμετεχόντων ότι το σχέδιο “Αθηνά”, που αποτελεί εφαρμογή των πολιτικών του Μνημονίου στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, έρχεται να καταργήσει το δικαίωμά μας στη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, τα επαγγελματικά μας δικαιώματα και τους τίτλους σπουδών μας.

Στο όνομα ενός δήθεν “νοικοκυρέματος” των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων έρχεται να καταργήσει χρόνια σπουδών και επιλογές επαγγελματικής σταδιοδρομίας, έρχεται να ποδοπατήσει όνειρα και ζωές.

Χωρίς να αφήνουν κανένα περιθώριο αντίδρασης στη νέα γενιά, με τακτικές Προεδρικού Διατάγματος, θέλουν να μας μετατρέψουν σε ανειδίκευτους και άνεργους βάζοντας λουκέτο στις σχολές μας και υποβαθμίζοντας τα πτυχία μας.

Η ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ “ΑΘΗΝΑ” ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Έπειτα από απόφαση του Συντονιστικού:

Καλούμε τους φοιτητικούς συλλόγους και όλους τους φοιτητές που βάλλονται τώρα από την εφαρμογή της πρώτης φάσης του σχεδίου “Αθηνά”, αλλά και τη φοιτητική κοινότητα συνολικά που
θα θιγεί το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς και όλη την κοινωνία, να συμμετέχουν μαζικά, πέρα από πολιτικές πεποιθήσεις, σε ένα δυναμικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 14/03/2013 στις 12:00 στην πλατεία Ελευθερίας, Ηρακλείου. Ενώνουμε τις δυνάμεις και τις φωνές μας ενάντια στο Σχέδιο \”Αθήνα\”.

•Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί συντονιστικό για να οργανώσουμε τις επόμενες δράσεις- κινητοποιήσεις μας.

Το σχέδιο “Αθηνά” θα μείνει στα χαρτιά. Φοιτητές και κοινωνία, ενωμένοι και αλληλέγγυοι, με τους αγώνες μας, θα ανατρέψουμε τα σχέδιά τους που καταστρέφουν τη ζωή και το μέλλον μας.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook