Την έντονη δυσαρέσκεια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προκάλεσε η απόφαση τριών βουλευτών της ΝΔ (Μανώλη Κεφαλογιάννη, Γιάννη Ιωαννίδη και Γιάννη Καράμπελα) να καταψηφίσουν την άρση της ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη για την υπόθεση της χειροδικίας σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε συζήτηση ακόμα και για αποπομπή του κ. Κεφαλογιάννη από τη θέση του γραμματέα του κόμματος, καθώς χαρακτηρίστηκε ως πολιτικό έγκλημα η ενέργειά του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αποφασίστηκε να μην ζητηθεί η παραίτησή του, καθώς τον Ιούνιο λήγει η θητεία του και άρα θα εκλεγεί νέος γραμματέας. Ήδη συζητούνται τα ονόματα πιθανών διαδόχων του, όπως π.χ. του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Ανδρ. Παπαμιμίκου.

Η κίνηση του κ. Κεφαλογιάννη έγινε λίγη ώρα μετά την ομιλία του πρωθυπουργού σε διεθνή ημερίδα της ΟΝΝΕΔ με θέμα τη βία των άκρων, απ\’ όπου εξαπέλυσε επίθεση κατά της άκρας αριστεράς και της άκρας δεξιάς.

Από την πρώτη στιγμή, η ΝΔ «άδειασε» τα τρία της στελέχη και από το Μέγαρο Μαξίμου μετέδιδαν ότι η θέση του κόμματος ήταν καθαρή και σαφής απέναντι στο θέμα.

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Αθ. Μπούρας είπε σε δημοσιογράφους ότι τα τρία στελέχη του κόμματος προφανώς ψήφισαν αντίθετα από την κομματική γραμμή.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook