Πρώτη δημοσίευση: 11:30

Σε ύφεση βρίσκονται τα πολλαπλά μέτωπα των πυρκαγιών που είχαν ξεσπάσει σε διάφορες περιοχές του Νομού Χανίων και οι οποίες εντείνονταν από τους θυελλώδεις ανέμους που κατά τόπους φτάνουν και τα 10 μποφόρ.

Οι φωτιές ξέσπασαν σε διάστημα από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 3 το μεσημέρι πέριξ του Δήμου Πλατανιά και στην Κίσσαμο, στις περιοχές του Μανωλιόπουλου, της Πολυρρηνείας, των Παλιών Ρουμάτων, του Αζωγυρέ, του Καρβουνόλακου, του Καλού Νερού, του Καρβουνόλακου, της Χλιαρόχωστης και στον Πετρέ.

Στο Μανωλιόπουλο, που ήταν και το πιο έντονο μέτωπο, η πυρκαγιά έκαψε γεωργικές, δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις και όπως ανέφερε στο Flashnews.gr Υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κ. Κουρουπάκης η κατάσταση ήταν ανεξέλεγκτη με τους ισχυρούς ανέμους να δημιουργούν εχθρικό πεδίο για τη δράση των πυροσβεστών.

Μάλιστα ο κ. Κουρουπάκης ανέφερε ότι κινδύνεψαν αγροικίες καθώς σε δύο περιπτώσεις οι φλόγες στην κυριολεξία "έγλυψαν" τις οικίες που σώθηκαν χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής.

Και από το δεύτερο ισχυρότερο μέτωπο στο Καρβουνόλακο τα νέα είναι επίσης ενθαρρυντικά, δεν έχουν κινδυνέψει περιουσίες ενώ στάχτη έχουν γίνει δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Νέα μέτωπα διασπούν τις πυροσβεστικές δυνάμεις που δίνουν πραγματική μάχη

Ο νομός Χανίων βρίσκονταν στην κυριολεξία στις φλόγες με αποτέλεσμα οι πυροσβεστικές δυνάμεις να διασπώνται σε πολλά σημεία ενώ αυτό που προκάλεσε ανησυχία στις αρχές είναι ότι διαρκώς προέκυπταν καινούρια μέτωπα, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο πύρινος εφιάλτης οφείλεται σε ανθρώπινο χέρι.

Η πιο μεγάλη φωτιά ήταν αυτή που έχει ξεσπάσει από τις 11 το πρωί στο Μανωλιόπουλο σε δύσβατο σημείο.

Στα σημεία των πυρκαγιών επιχειρούσαν οχήματα της πυροσβεστικής αλλά και των δήμων ενώ λίγο μετά τις 5 το απόγευμα οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν με δύο οχήματα από το Ρέθυμνο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Πυροσβεστική Υπηρεσία καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ανάβουν φωτιές καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στις περισσότερες περιοχές του νησιού, ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιάς.