Ενώνουν τις φωνές τους κατά του σχεδίου «Αθηνά», φοιτητές , εκπρόσωποι φορέων και απλοί πολίτες από όλη τη Κρήτη στο συλλαλητήριο που ξεκίνησε πριν λίγο στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο.
Στο παγκρήτιο φοιτητικό συλλαλητήριο, βρίσκονται πολίτες, φοιτητές και φορείς από την Ιεράπετρα, τον Άγιο Νικόλαο και τη Σητεία, μετά από απόφαση συμπαράστασης των Επιτροπών Αγώνα και των τριών δήμων του Νομού Λασιθίου.
Η Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας πραγματοποιεί κατάληψη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης διαμαρτυρόμενη για την κατάργηση του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ αλλά και την αποψίλωση των Υπηρεσιών από την περιοχή.
Στην πόλη της Ιεράπετρας, η προσυγκέντρωση έγινε στις 9 το πρωί, στην πλατεία Δημαρχείου, από όπου αναχώρησαν λεωφορεία και ΙΧ αυτοκίνητα.
Από τον Άγιο Νικόλαο, λίγο μετά τις 9 ξεκίνησαν επίσης δύο λεωφορεία και ΙΧ αυτοκίνητα με κατεύθυνση το Ηράκλειο, ενώ από τη Σητεία, στο συλλαλητήριο συμμετέχουν εκπρόσωποι των φορέων και πολιτών.
Παράλληλα, αποκλεισμένη για 4η ημέρα είναι η εφορία στον Άγιο Νικόλαο, από τις Επιτροπές Αγώνα Ιεράπετρας και Αγίου Νικολάου αλλά και πολίτες των δυο δήμων.
Η κατάληψη που ξεκίνησε τη Δευτέρα 11/03 θα συνεχιστεί και αύριο Παρασκευή, ως μέσο για την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων που αφορούν τα νοσοκομεία, τα ΤΕΙ, και τις υπηρεσίες Λασιθίου.
Στο κέντρο του Ηρακλείου βρέθηκαν από νωρίς μαθητές και καθηγητές του Καπετανάκειου και η ΕΛΜΕ Ηρακλείου διαμαρτυρόμενοι για το κτηριακό καθώς όπως αναφέρουν «τίθεται θέμα ασφάλειας των μαθητών», ενώ αυτή τη στιγμή παραμένουν μαζί με τους φοιτητές στην Πλατεία Ελευθερίας.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, με τους φοιτητές να αντιδρούν στην συγχώνευση του τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών με το τμήμα Μαθηματικών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook